Háborúellenes felirattal rohant be egy nő a legnagyobb orosz tévé híradójába

háború
2022 március 14., 19:13
link Forrás

Az állami tulajdonú 1-es csatornán éppen híreket mondtak, amikor váratlanul egy nő egy háborúellenes transzparenssel rohant a bemondó mögé. A transzparensre azt írta: „NO WAR. Állítsátok meg a háborút. Ne higgyetek a propagandának, itt hazudnak nektek. Oroszok a háború ellen.” A hírolvasó nem akadt meg, de a vezérlőben gyorsan képet váltottak.

A Mash szerint a tüntető az egyik szerkesztő, Marina Ovszjannyikova lehetett. Értesüléseik szerint a nő jelenleg őrizetben van, a rendőrség kihallgatja. Az akció előtt egy üzenetet is közzétett, amiben arról beszélt, hogy

az apja ukrán, és szégyelli, hogy éveken át a propagandának dolgozott. Ami pedig Ukrajnában történik, az bűn, és Oroszország az agresszor. Az agresszióért pedig Putyin a felelős.

link Forrás

Oroszországban egy új törvény szerint még csak a háború szót sem lehet használni az Ukrajnában zajló háborúra. Aki nem a hivatalosan erőltetett „különleges katonai műveletnek” nevezi, akár 15 év börtönt is kaphat. A TASZSZ hírügynökség szűkszavúan csak annyit közölt, hogy az incidens miatt a csatorna vizsgálatot indított. A Meduza szerint Ovszjannyikova ellen az új törvény alapján indítottak közigazgatási eljárást a „hadsereg lejáratása” miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.