Egy civil lőtt le egy fegyveres merénylőt egy indianai bevásárlóközpontban

külföld
2022 július 19., 04:43

Egy fegyveres három embert megölt, kettőt pedig megsebesített vasárnap este egy indianai bevásárlóközpontban. A rendőrség szerint azonban sokkal többen haltak volna meg, ha egy hős civil nem állította volna meg a támadót.

A 22 éves Elisjsha Dicken, aki a bevásárlóközpontban volt éppen a barátnőjével, előrántotta fegyverét, és lelőtte a támadót. A rendőrség talált nála két puskát, egy kézifegyvert és körülbelül 100 golyót. A támadó összesen 24 lövést tudott leadni két perc alatt, amíg Dicken le nem lőtte. Dickennek ráadásul úgy sikerült nagy távolságból lőnie, hogy sosem kapott erre kiképzést.

Amikor a rendőrök megérkeztek, Dicken elrejtette előlük a fegyverét, hogy ne higgyék őt is támadónak, de így is letartóztatták és kihallgatták. A bevásárlóközpont biztonsági kamerái azonban igazolták az általa elmondottakat.

A támadót egy 20 éves helyi lakosként azonosították, akit nemrégiben kilakoltattak, és a raktáros állását is elvesztette. Az áldozatok között van egy házaspár és egy 30 éves férfi, a sebesültek között pedig egy 22 éves nő és 12 éves kislány.

photo_camera Fotó: JON CHERRY/Getty Images via AFP

Ez a mostani eset csak tovább fűti a fegyvertartás szigorításával kapcsolatos vitát. A fegyvertartás mellett érvelők szerint ez az eset jól példázza, miért fontos, hogy a törvénytisztelő állampolgárok tarthassanak fegyvert. Bár ugye valószínűleg nem lett volna erre szükség, ha a támadónak nincs fegyvertartási engedélye. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.