Kamu iskolai lövöldözéssel trollkodtak a gyerekek, kirúghatják őket

külföld
2022 szeptember 13., 11:26

Felesleges pánikot keltve iskolai lövöldözést imitáltak a gyerekek egy floridai gimnáziumban.

A szívatásnak volt némi valóságalapja, mivel csütörtökön tényleg fenyegető üzenetet találtak a mosdó falán, de a rendőrség végül nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget. Az iskola vezetése azért szigorította a biztonsági előírásokat.

Másnap pár diáklány azzal ment oda a büfében az iskolatitkárhoz, hogy valakinek fegyvere van. A terem túlsó végében figyelő társuk, egy fiú ekkor kirontott az ajtón, mintha tényleg menekülni kellene, a közösségi médiában pedig posztok terjedtek arról, hogy valaki pisztollyal a kezében áll az asztalon, sőt el is sütötte. A kamerafelvételek alapján megállapították, hogy senkinél sem volt fegyver.

photo_camera Fotó: Youtube/ WKMG News 6 ClickOrlando

A gyerekek egy ideig állították a rendőröknek, hogy tényleg pisztolyt láttak valakinél, aztán finomítottak, hogy csak hallottak ilyen pletykákat.

Valószínűleg ki fogják őket rúgni az iskolából.

(Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.