Joe Biden üzent Vlagyimir Putyinnak: „Ne tegye, ne tegye, ne tegye”

háború
2022 szeptember 18., 09:02

Joe Biden amerikai elnök arra kéri Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy az ukrajnai kudarcok után se alkalmazzon taktikai nukleáris vagy vegyi fegyvereket.

Biden és Putyin régóta jól ismerik egymást. Ez a felvétel 2011. március 10-én készült, amikor Biden Barack Obama alelnökeként még a kapcsolatok feltámasztásáról egyeztetett. Azóta a hidegháború óta nem tapasztalt mértékben romlottak meg az orosz-amerikai kapcsolatok.
photo_camera Biden és Putyin régóta jól ismerik egymást. Ez a felvétel 2011. március 10-én készült, amikor Biden Barack Obama alelnökeként még a kapcsolatok feltámasztásáról egyeztetett. Azóta a hidegháború óta nem tapasztalt mértékben romlottak meg az orosz-amerikai kapcsolatok Fotó: ALEXEY DRUZHININ/AFP

A CBS kérdésére, hogy mit mondana Putyinnak, ha ilyen fegyverek bevetését fontolgatná, Biden azt mondta: „Ne tegye. Ne tegye. Ne tegye. Ez olyan módon változtatná meg a háború arculatát, mint semmi más a második világháború óta.”Biden szerint az amerikai válaszlépés következetes lenne, de részleteket nem kívánt megosztani erről. Oroszország „a korábbiakhoz képest még inkább páriává válna a világban” – mondta. „A tette mértékétől függene, hogy milyen válaszlépésre kerülne sor”.

Orosz kormánytisztviselők rendszerint elutasítják azokat a nyugati felvetéseket, melyek szerint Moszkva taktikai atomfegyvereket vetne be Ukrajnában, de ez nem nyugtat meg mindenkit. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.