Csütörtök hajnalban Karácsony Gergely már személyesen győzködte a sztrájkoló kukásokat

belföld
2022 október 06., 08:08

A főpolgármester Facebookon tett közzé videót arról, hogy hajnalban Kiss Ambrus főpolgármester-helyettessel kimentek a BKM Ecseri úti telepére, hogy ott találkozzanak azokkal, „akik nélkül nem működik a város”.

Karácsony Gergely azt írta, „a megélhetési gondjaik, az elszabadult árak, az egekbe szökő rezsiköltségek dühössé teszi őket, és teljesen természetes, hogy ebből a dühből azoknak is kijut, akik kiállnak eléjük”. Úgy fogalmazott, ebből ők is kaptak, „szenvedélyes, érzelemdús beszélgetés volt”, és ő sem „udvariaskodott”, mert „semmi helye az unalomig ismert politikusi blablának ott, ahol emberek megélhetéséről és Budapest működéséről van szó”.

link Forrás

Karácsony azt írta, megerősítette az ajánlatukat, és az idei 15 százalékos béremelés fölött bruttó 200 ezer forintos rezsitámogatást ajánlott. Erről tárgyalnak majd a budapesti cégek szakszervezeteivel.

Bejegyzését azzal zárta, dolgoznak azon, hogy újra meginduljon a szemétszállítás. A kukásautók a Népszava szerint azonban ezek után sem indultak el csütörtök reggel. Király András, a munkavállalói delegáció koordinátora, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt nyilatkozta, hogy a városvezetés érveit meghallgatva úgy döntöttek, új javaslatot tesznek a munkaadónak, amelynek részletei még formálódnak. Azt nem tudta megmondani, hogy az újabb tárgyalási kör lezárulhat-e csütörtökön.

Szerdán még arról volt szó, hogy mivel a szemétszállítás lényegében leállt Budapesten, Karácsony Gergely azt szeretné, ha a hulladékszállítást ideiglenesen a Katasztrófavédelem látná el. Ehhez hozzátette, hogy „a tankerületekkel ellentétben nem vizsgáljuk a kialakult sztrájk munkajogi körülményeit és nem bocsájtjuk el a munkavállalóinkat”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.