Felfüggeszti politikai tevékenységét a vajdasági Magyar Mozgalom

POLITIKA
2022 december 07., 10:48
comments 3

Felfüggeszti politikai tevékenységét, de civil szervezetként tovább működik a Magyar Mozgalom nevű vajdasági magyar szervezet - jelentette be Sövény Ferenc, a mozgalom vezetője a vajdasági közszolgálati televízióban (RTV).

Az RTV internetes oldalára felkerült beszámoló szerint Sövény Ferenc rámutatott: miután a szerbiai kisebbségi önkormányzati választáson a Magyar Nemzeti Tanácsban betöltendő helyekért csak egyetlen jelöltlista - a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott Magyar Összefogás - indult, elmondható, hogy megszűnt a vajdasági magyar ellenzéki tér. „A mozgalom elfáradt” - mondta az elnök, aki azt is közölte, hónapokkal ezelőtt benyújtotta lemondását, ám senki sem akarta tőle átvenni a szervezet vezetését. Hozzátette: a politikai tevékenység szüneteltetéséhez jelentősen hozzájárult az emberek fásultsága, ahogy az is, hogy a kormánypártok ellehetetlenítették az ellenzéket,

és a magyar kormány is csak egyetlen stratégiai partnerrel, a Vajdasági Magyar Szövetséggel kommunikál.

A Magyar Mozgalmat 2015-ben hozták létre, a tagsága pedig eleinte főként a Vajdasági Magyar Szövetségből kizárt vagy kilépett emberekből állt.

Arról, hogy milyen szoros kapcsolat van a Fidesz és a Vajdasági Magyar Szövetség között, és hogy hogyan segítették a választások idején a Fidesz győzelmét, év elején forgattunk. Videónkban megszólal Sövény Ferenc, a Magyar Mozgalom vezetője is.

link Forrás

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.