„Nálunk ez úgy működött, hogy hozták a szavazópapírt, és akkor aki hozta, az ki is töltötte nekünk”

video
2022 március 25., 17:10
comments 24
  • A vajdasági Szabad Magyar Szó cikksorozatban tárta fel, hogy a levélszavazatokat a postások helyett úgynevezett aktivisták kézbesítik a szavazóknak.
  • Egyértelműen kirajzolódott, hogy ezek az aktivisták a vállaltan fideszes kötődésű Vajdasági Magyar Szövetséghez (VMSZ), illetve a Concordia Minoritatis Hungaricae (CMH) irodarendszerhez tartoznak.
  • A CMH bevetését azzal magyarázzák - már amikor egyáltalán beismerik a tevékenységüket -, hogy így tehermentesítik a szerb postát. Azonban az aktivisták nemcsak hogy házhoz viszik a borítékokat, de „segítenek” kitölteni a papírokat, és felajánlják, hogy ők maguk juttatják el a főkonzulátusra azokat.
  • Csantavéren ennél is messzebbre mentek: egy helyi vállalkozás irodájába hívták be a névjegyzékben szereplő embereket, hogy ott bonyolítsák le a szavazólapok kitöltését.
  • Két napot töltöttünk a Vajdaságban, hogy megnézzük, hogy néz ez ki élőben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt