12 év Orbán-rendszer nem volt elég. Az ellenzék olyan vereséget szenvedett, hogy azt még Márki-Zay Péter sem vitatja. De hogy miért, azt egészen máshogy látták ellenzékiek és kormánypártiak a választás éjszakáján.

április 4., hétfő 5:53
26

A tíz legszegényebb helyen átlagolva a listás szavazatok 96 százalékát vitték el.

április 4., hétfő 7:59
16

A képviselő szerint másfajta, ellenállásra épülő ellenzékiségre lesz ezentúl szükség, és nem szabad eljátszani a díszellenzékit a Parlamentben.

április 4., hétfő 4:18
2

A pornómilliárdosból lett pártvezér szerint szép eredményt értek el, de kicsit többre számítottak.

"Orbán Viktor kibaszott jól befolyásolja a szellemileg elmaradott embereket"

Csalódott ellenzéki szavazók, könnyek és reménytelenség.

április 4., hétfő 0:11
17
április 3., vasárnap 20:11
153

A Fidesz nyerte a 2022-es választást. 2006 ősz óta minden országos választáson a Fidesz kapta a legtöbb szavazatot. Az ellenzéki összefogás jövője bizonytalan.

április 3., vasárnap 22:32
6

A miniszterelnök győzelmi beszédében ismét azt a toposzt építette, hogy a Fidesznek valójában gigantikus túlerővel szemben kellett győznie.

április 3., vasárnap 21:53
4

„Nehéz idők jönnek” – mondta a kudarc után a miniszterelnök-jelölt, aki mögött ott állt a családja, de senki sem az ellenzéki összefogásból.

április 3., vasárnap 21:38
6

"Megtörtént a csoda" - jelentette ki a Mi Hazánk elnöke. A küzdelem folytatását ígérte, akár az egész világ ellenében is.

április 3., vasárnap 21:37
32

Az MKKP elnöke szerint az ellenzék is sokat tett azért, hogy ők ne jussanak be a parlamentbe.

április 3., vasárnap 21:21
3

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Műjégpályán szólt a támogatóihoz.

április 3., vasárnap 20:50
3

Több mint hatezer szavazattal győzött Lázár.

április 3., vasárnap 21:32
29

A független képviselő szerint tragédia ami történt, és az ellenzéknek mielőbb ki kell dolgoznia a közös ellenállás új formáit.

április 3., vasárnap 20:53
12

A miniszterelnök szerint már mindenhogy nyert a Fidesz, és épp most nyert a legnagyobbat, amikor mindenki összefogott ellenük.

április 3., vasárnap 20:27
2

Galériánk a Városligetből, ahol Márki-Zay Péter és támogatói figyelik az eredményeket.

április 3., vasárnap 19:07
2

A választási rendszer központilag, rendszerszinten kijátszható, az utaztatós szavazatvásárlás ellen pedig csak a civilek és maguk a választók léphetnek fel hatékonyan.

április 3., vasárnap 19:09
1

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint nincs nagy gond a köztévével.

2006-os Kossuth téri tüntető, Teslával érkező producer és Kis Grófo is a Bálnánál szurkol a Fidesznek.

A XII. kerületben volt a legmagasabb, 78,25 százalékos a részvétel. Budapesten és környékén sokan, Borsodban kevesen mentek el szavazni.

április 3., vasárnap 17:08
4

122-77 lehet a mandátumok aránya, a kis pártok közül e szerint egyik sem jutna be a parlamentbe.

április 3., vasárnap 6:16
5

Az ukrán elnök szerint „a politikusok jönnek-mennek, de az igazság marad”.

április 2., szombat 19:03
4

A rendező szerint szólni kéne a Szijjártónak, hogy már nem muszáj a seggnyalás, Orbán pedig a röhejes pávatánc helyett kereshetne egy egyenes gerincű, büszke magyar férfitáncot.

április 2., szombat 19:13
15

Ha új kormány lesz, az új médiaviszonyok mellett nem kell majd így áttörni a buborékokat - mondja Márki-Zay Péter, aki elsősorban a fiatalokban bízik a választáson.

április 2., szombat 18:30
1

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint becsületes magyar ember nem szavazhat Orbánra, aki a gyilkosoktól és áldozatoktól azonos távolságra akar állni.

„Ez most fájni fog!” – Sándorfi Balázs a gazdasági kilátásokról

Viharban nem lehet napozni. Ezt a válságot nem tudjuk úgy kezelni, mint a 2008-asat. Elkerülhetetlenül rosszabb lesz minden, a kérdés csak az, hogy mennyivel. A lakosság még csak nagyon keveset érez a biztosan közelgő bajokból. Podcast.

április 2., szombat 14:11
2
április 2., szombat 15:27
1

Tüntetést tartottak szombat délután Budapesten az orosz agresszió és a magyar kormány oroszbarát politikája ellen.

április 2., szombat 5:08

2002-ben a kormányzó Fidesz elveszítette a választásokat, a politikából pedig pártok vetélkedése helyett hirtelen a mindennapok háborúja lett. Részlet a Győzelmi kényszerből.

április 1., péntek 20:46
72

Miért nem számít sem Putyin, se Mariupol? Miért a buzizás kapta a legnagyobb éljenzést? Végignéztük Orbán kampányzáróját Székesfehérváron, és a tömegben állva rájöttünk a megoldásra.

április 1., péntek 18:59
26

Gyáva volt Orbán Viktor kiállni vitázni? Zavarja, hogy nincs programja a kormánypártnak? Ki lenne a fideszesek szerint a megfelelő baloldali vezér? Orbán Viktor kampányzáróján jártunk.

április 1., péntek 18:34
8

A Hulkot játszó amerikai színész 2019 őszén is az – akkor Budapesten győzelmet arató – ellenzéket támogatta.

április 1., péntek 19:23
22

Többek között erről beszélt a Partizánnak az ellenzék kampányfőnöke, Zaránd Péter.

április 1., péntek 21:23
7

Az Egyesült Államok 67. külügyminisztere szerint Putyin inváziója mutatja, milyen fontos kiállni a demokrácia értékei mellett.

április 2., szombat 6:27
11

A jelek szerint megint lement úgy egy kampány, hogy Orbán nem adott interjút olyan médiumnak, ahol valódi kérdéseket kapott volna.

április 2., szombat 0:20
10

Jól jön, ha az egyházat egy volt miniszter vezeti. A katolikus és az evangélikus vezetés megtartóztatta magát a nyílt agitációtól.

március 31., csütörtök 7:40
86

A határon túliak szavazataival kapcsolatban a Vajdaság után Erdélyben is súlyos anomália derült ki, a közút mellett hevertek a kitöltött, megsemmisült szavazólapok.

március 31., csütörtök 9:48
12

Szerinte szemetet akartak csinálni a választói akaratból.

március 31., csütörtök 9:44
12

Az ellenzéki összefogás debreceni kampányán emiatt nem működik a LED-fal.

március 31., csütörtök 10:27
14

A Fidesz programjáról kérdezték Kocsis Mátét, de ő végig arról beszélt, amit szerinte az ellenzék csinálna.

március 31., csütörtök 7:27
122

Ma olyan országban élünk, ahol a buszmegállókban „…az ukránok magukat bombázzák…” kezdetű beszélgetésfoszlányokat csíphet el az ember. Valahogy, valamikor ki kell mászni a gödörből, és újjáépíteni a magyar társadalmat.

A külügybe orosz hekkerek jutottak be, a magyar kormány Putyin-pártisága miatt pedig már a legközelebbi szövetségeseink is lemondták a budapesti látogatást - a kampányoló fideszeseket mindez nem zökkenti ki. Ha már nyilvános fórumok nincsenek, átadásokon jártunk, ahol még el lehet csípni kormánypárti politikusokat.

március 29., kedd 18:47
26

A fideszes képviselő képzeletét teljesen rabul ejtette az ellenzék kokainbárónője.

Rég nem volt olyan választási kampány, amiben a Fidesznek az ellenzékkel kellett foglalkoznia

A 444 podcast: munkatársunk, Magyari Péter értékeli a kampányfinist. Milyen nehézségeket jelentett az ellenzéknek az összefogás, miben volt más most a Fidesz kampánya, mint négy vagy nyolc éve, és hogy hogyan hatott a kampányra az orosz-ukrán háború.

március 29., kedd 14:42
1
március 29., kedd 16:17
9

Valahogy erős nap lett a mai kampányoló férfiakról.

március 29., kedd 13:01
12

Csőzik László a 444.hu-nak beszélt arról, miért kezdték gyanítani, hogy lehallgatják őket. Amikor a biztonsági szakértő szólt, hogy sajnos igazuk lehet, az infó eléggé leforrázta őket.

március 28., hétfő 9:44
8

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, az ellenzék klímapolitikai programjának felelőse szerint a Paks 2 szerződését azonnal föl lehetne mondani, az orosz energiafüggőségtől viszont csak kormányváltással lehet megszabadulni.

március 28., hétfő 4:45
10

Tíz településen kampányolnak civilek a tiszta szavazásért. Megnéztük, mit mondanak a tiszavasvári romatelep lakóinak.

Az invázióra parancsot adó orosz elnök nevét alig mondják ki, miközben hirdetésekből ordít, hogy az ellenzék VESZÉLYES: Orbán politikai gépezete pillanatok alatt eltorzította a háború történetét. Egy évtizednyi szabadságharc után eljött a semlegesség ideje.

március 25., péntek 17:10
27

A Vajdaságban nem a postás viszi ki a levélszavazatokat, hanem a Fidesz iránt elkötelezett helyi szervezetek aktivistái. A gyakorlat rengeteg visszaélésre ad alkalmat. Odamentünk és megnéztük, hogy néz ki ez az egész élőben.

március 25., péntek 18:40
33

Nem létező veszélyekkel harcol, nem létező pénznek örül, nem létező számokra hivatkozik a magyar kormány a háború kitörése óta.

március 25., péntek 18:15
5

Egyre változatosabb célokra használják az oltási regisztrációnál megszerzett e-mailcímeket.

március 24., csütörtök 15:13
13

Ez lesz "életük hajrája", aminek során azt is be akarják mutatni, hogy ez valóban "életük hajrája". Felméréseikben tíz százaléknyi fideszes szavazót, illetve a teljes népesség 7 százalékát kitevő rejtőzködőt azonosították fő célcsoportként.

március 24., csütörtök 15:47
19

A régi családi fotókkal és a bejelentéssel, hogy ingyenessé tennék a HPV-védőoltást, rendesen begyűjtötte a lájkokat Vincze Felícia.

március 23., szerda 9:57
4

A héten a Megafon el fogja költeni hirdetésre az egymilliárdodik forintot. Megnéztük azt is, mennyit költenek a politikai oldalak a Google-ön.

március 22., kedd 16:17
195

A mérések alapján nem sikerült átbillenteni a fideszes körzeteket, sőt hazai pályán is meggyengült az ellenzék. A kétharmad sem elképzelhetetlen. Az ellenzék még megpróbálhatja meggyőzni a fiatalokat.

március 22., kedd 17:01
14

Néhány órával azután, hogy elsőként hírt adtunk a fordulatról, a kormány nyilvánosságra hozta a miniszterelnök levelét.

március 22., kedd 18:09
14

Nagyon meta: a Fidesz azt állítja, hogy elege van a gyurcsányozásból, és ha nyer, 17 év után okafogyottá is válik a gyurcsányozás.

március 22., kedd 11:53
49

Pénteken levelet írt Ursula von der Leyennek, amiben mégis igényt tart az olcsó európai hitelre. A magyar kormány nagyon sürgeti a Bizottságot, hogy adjon pénzt, és ezért még egy új, korrupció-ellenes testület felállítását is megígérte.

Hann Endre: Kétesélyes a választás, óriási mozgósítási csata jön

A Medián vezetője szerint más a helyzet, mint négy éve, amikor a kétharmad volt a kérdés a választás előtt.

március 22., kedd 5:03
15
március 22., kedd 9:29
23

A válaszadók szerint az őszinteség és a megbízhatóság nagyjából egyformán jellemző a miniszterelnökre és az ellenzék jelöltjére.

március 22., kedd 10:00
9

Ellenzéki aktivistáknak mondták el, hogy az volt a feladatuk, hogy a nemzeti lobogót szedjék be, Pogácsás Tibor plakátját pedig tegyék ki. Ezért külön pénzt nem kaptak, a közmunkásbérért végezték a munkát.

március 21., hétfő 16:39
6

Közös aláírásgyűjtő, több listán is szereplő nevek, de eltérő aláírásokkal, és van olyan elhunyt is, aki két párt jelöltjét is támogatta.

Csapdába kerültek a projektekbe beugrasztott kistelepülések. A különös körülmények között kiválasztott cég fejre állt, a munkákat nem fejezte be. A költségek közben elszálltak, a polgármesterek csak abban bízhatnak, hogy az állam beszáll, és eltakarítja a romokat.

március 21., hétfő 10:58
1

Mezei József, az alföldi bobpálya megálmodója indul Hajdú-Bihar 4. számú választókerületében.

március 21., hétfő 11:33
27

Nem mindenki rohant el, van, aki inkább felcipelt egy létrát majdnem a Rózsadomb tetejére.

március 21., hétfő 7:24
40

A Népszava megbízásából készített felmérés szerint a kormánypárt támogatottsága csökkent, az ellenzéki összefogásé pedig nőtt.

március 19., szombat 20:15
5

Több ezren tüntettek a tanárok "kockásinges" demonstrációján szombaton a Kossuth téren.

március 19., szombat 14:11
24

A tanárok dühösek, amiért a kormány ahelyett, hogy tárgyalna a jobb feltételekről, nagyobb megbecsülésről szóló követeléseikről, inkább a sztrájkjogukat lehetetlenítette el.

március 19., szombat 16:29
12

Az Emmi szerint háború alatt nem illik tiltakozni, igaz, a pedagógusok már hónapokkal korábban ismertették a követeléseiket.

március 19., szombat 19:21
30

Békés, higgadt, a magyarok biztonságára törekvő politikát akar.

március 19., szombat 18:04
74

Újabb 20 mondat, amivel minden eddiginél pontosabban magyarázzuk el, mit jelent az, hogy Magyarország előre megy, nem hátra.

március 17., csütörtök 7:31
41

A felmérés szerint a fideszes szavazók elszántsága jelentősen meghaladja az ellenzékiekét.

március 16., szerda 20:29
2

A kamupártok több százmillió forint állami támogatást tettek zsebre, az NVI viszont csak a Momentumtól tudta behajtani az ajánlóívek miatt kiszabott büntetést.

március 16., szerda 9:07
12

John McLaughlin a Fideszben félistenként tisztelt Arthur Finkelstein tanítványa, de eredményei messze elmaradnak mesterétől. Talán mert szereti azt hangoztatni, amit a megrendelő hallani akar.

március 15., kedd 21:48
6

Ki Európa valódi vezetője? Putyin visszaadja Kárpátalját? Fontosabb a rezsicsökkentés, mint az ukránok szabadsága? Kameránkkal a Békemeneten jártunk, majd átszaladtunk az ellenzéki ünnepségre is.

március 15., kedd 19:41
4

A pártok szerint ez volt a legnagyobb ellenzéki megmozdulás 2006 óta. A résztvevők közül sokan Jakab Péter beszédét dicsérték, és olyannal is találkoztunk, aki most először vett részt ilyen eseményen.

március 15., kedd 9:45
14

Ma Ukrajnára valamiért nem érvényes az orosz birodalommal szembeni hősies ellenállás narratívája.