november 30., kedd 11:15
31

Belső konfliktusokról és tudatosan leplezett építkezésről is beszélnek politikusok és háttéremberek.

november 30., kedd 4:45
18

Donáth Anna, a Momentum új elnöke szerint az ellenzéknek meg kellene találnia a módot arra, hogyan kerülhet újra közel az emberekhez.

november 29., hétfő 9:16
40

Először nyilatkozik a Márki-Zay Péter közjogi stábját vezető Fleck Zoltán a készülő radikális alkotmányos váltásról.

Magyar Jeti
november 27., szombat 16:01
22

Elsőre ellentmondásosnak tűnik, ha egy ellenzék azt mondja, hogy autokratikus hatalom ellen küzd, közben választáson akarja legyőzni. A valóságban viszont egyáltalán nem olyan ritka ez, mint gondolnánk. Utazás a világ körül a Magyar Jetiben.

november 14., vasárnap 16:00
38

Tizenhetedszer is elsöprő többséggel választotta meg a Fidesz elnökének a jelenlegi miniszterelnököt.

november 7., vasárnap 19:26
3

Miniszterelnök-jelöltként megbukott, de a küldöttgyűlés értekelte a korábbi pártelnöki tevékenységét.

október 30., szombat 5:52
157

Külön indulnak. Ha Márki-Zay a Jobbik, az MSZP és a DK nélkül akarna valamit, segítenének.

Menetek
október 26., kedd 7:58

Márki-Zay az előválasztás első fordulója után arra gondolt, hogy 6-án Aradon visszalép. De 5-én este eldöntötte, hogy nem lép vissza. A kampányok szervezőivel beszélgetve idéztük fel a visszalépési dráma hét napját.

Ellenfeleit egyszerre nevezte kicsinek és nevetségesnek, közben a „mögöttük álló hálózat” miatt nagynak és félelmetesnek.

október 23., szombat 18:02
4

Orbán Viktor hívei megkapták régen várt tömegmámoradagjukat, közben Márki-Zay Péter jóval kisebb közönség előtt fogalmazott meg kemény ígéreteket.

október 23., szombat 17:23
17

Túl közel volt még az előválasztás ahhoz, hogy annak eredményén felülemelkedve nemcsak a miniszterelnök-jelöltek, de a hívek is összeálljanak.

október 21., csütörtök 12:32
11

Nemcsak élőben nézhettük végig a célpontváltást, de a pontos kifejezést is megtanulhattuk: a Fidesz most ellenségmenedzselést végez. Az új üzenet egyelőre döcög, a választások eredményétől függetlenül működő hatalmi hálózat viszont zavartalanul épül tovább.

október 20., szerda 11:23

Gurzó Ákos amerikai marketinges munkáit hagyta ott, hogy Márki-Zay Péter kampányán dolgozzon. Szerinte a magyar politikai élet komoly problémája, hogy a tanácsadók nagy része már harminc éve itt van, leamortizáltak egy csomó pártot, mégis elfogadják őket megmondóembernek.

október 18., hétfő 19:50
7

Azok a képviselők ülnének benne, akik egyik ellenzéki pártnak sem tagjai.

október 18., hétfő 17:20
7

Hogy a fideszes petíción is tollal kell majd áthúzni Karácsony nevét, vagy nyomtatnak újat, sajnos nem derült ki Kocsis Máté Facebook-bejegyzéséből.

október 19., kedd 14:57
10

Megkérdeztük a hódmezővásárhelyieket, hogy mit szólnak ahhoz, hogy Márki-Zay Péter lett az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Micsoda este
október 18., hétfő 4:01
7

Az ellenzék új vezérét együtt ünnepelte a Bolgár György-rajongó idős szocialista és az Osváth Zsolt-rajongó tinédzser.

október 17., vasárnap 20:29
28

Márki-Zay Péter előválasztási győzelme arról is szól, hogy az ellenzéki közönség nemcsak kormányváltást, hanem valami teljesen újat akar. A mostani szavazás lehetővé tette, hogy ezt az igényt a pártok a saját kereteik közé tereljék, és a radikális változás és az intézményes ellenállás hívei együttműködhessenek.

október 17., vasárnap 21:02
2

Dobrev Klára csak harmadával tudta növelni a támogatottságát.

október 17., vasárnap 20:40
15

Ha kommunistáznak, az ügynökaktákat kell felemlegetni. Ha gyurcsányoznak, akkor az elszámoltatást, mondta győzelmi sajtótájékoztatóján az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev Klára elismerte a vereséget

Márki-Zay egyelőre nem alapít pártot, de külön frakciót akar a parlamentben

Itt a végeredmény: Márki-Zay 87 883 szavazattal nyert

október 16., szombat 9:31
18

Amikor Dobrev Klára és Márki-Zay Péter arra utalgatnak, hogy a Fidesz a másikat segíti az előválasztáson, az ellenzéki összefogás lényegét, a kölcsönös bizalmat rombolják.

október 16., szombat 4:59
10

Az előválasztási kampány megmutatta: mostanra tényleg megváltoztak a médiafogyasztási szokások. Márki-Zay Péter előretörésében óriási szerepe volt a hosszú videós interjúknak, miközben Dobrev Klára alig jelent meg ebben a térben.

Adok-kapok
október 12., kedd 9:32
107

Gyűlnek a nevek Dobrev Klára és Márki-Zay Péter mellett.

október 13., szerda 12:37
11

„Dübörög a Gyurcsány Show!” – tréfálkozik a kormánypárt.

Kampánynyitány
október 10., vasárnap 19:56
2

Negyven év múlva is tükörbe akarok nézni - mondta Karácsony Gergely a visszalépési drámáról Márki-Zay Péter kampánynyitóján, ahol győztesként fogadták. Márki-Zay azt mondta: amíg az összefogás nem árulja el a nemzetet, ő benne marad.

október 6., szerda 8:09
17

Gyurcsány pót-Dobrevként lelkesítette és ölelgette a tömeget, amíg a miniszterelnök-jelölt az ország másik végében járt. A vidéket meg is nyerték.

október 8., péntek 9:14
77

Az előválasztás eddigi legnagyobb meglepetése a pénteki bejelentés. Márki-Zay ravaszabbnak és erőszakosabbnak bizonyult annál a Karácsonynál, aki eddig szinte hibátlanul építette, sokszor hasonló módszerekkel, a karrierjét.

Mit szólnak ehhez Orbánék?
október 4., hétfő 5:03

Orbán Viktor és Rogán Antal nem tudták a tervek szerint felépíteni a kampányt, így most minden bizodalmuk a gyurcsányozásban van. A Fidesz-kampány előkészületei belülről.

Az első forduló eredményei
szeptember 30., csütörtök 23:14
5

Karácsony 7 százalékkal maradt le mögötte, Márki-Zay pedig héttel Karácsony mögött.

október 1., péntek 4:18
5

A DK nyerte a legtöbb egyéni körzetet, de az ellenzéki szempontból könnyen befuthatók között a Jobbik hasonlóan áll. Az MSZP-nek több győzelme lett, mint a Momentumnak, de az utóbbi jó helyeken nyert. A Párbeszéd méretéhez képest elképesztően jó pozíciókat szerzett.

27 billegő körzet, ahol különösen kiélezett lesz a verseny 2022-ben. Kiket küld harcba az ellenzék Lázár János, Hende Csaba vagy Pócs János ellen?