Néhány érdekes adat Németh Szilárd figyelmébe

vélemény
2022 december 20., 15:55
comments 26

A Fidesz alelnöke a világbajnoki döntő után állt elő a megfejtéssel, hogy mit is jelent Argentína győzelme: fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok.

link Forrás

Az tényleg kifejezetten vicces, hogy hogyan ünnepel a fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország néhány játékosa, például a kapusa:

photo_camera Emiliano Martínez Fotó: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Vagy a csapat középpályása, aki azt üzente a győzelem után, hogy aki kételkedett a sikerükben, azt kapja be a faszát. (Legyen itt erről egy origós cikk, hogy a fideszesek is elhiggyék.)

Hogy miért fontos Németh Szilárdnak a játékosok bőrszíne, arra elvbarátja, Bayer Zsolt adhatta meg a választ, amikor azt írta:

„A hosszabbítás fantasztikus hullámvasútján, az európai kultúra egyik oszlopának – Franciaországnak – csapatában ott volt a pályán 10 – azaz tíz – fekete srác (+ a kakukktojás kapus), akik többsége valószínűleg ateista, a kisebbség többsége muzulmán, s ugyan mind beszél franciául, de otthon a szülőkkel/nagyszülőkkel azért megérteti magát – a francián kívül eső – egyéb törzs nyelvén is. Vezérük a pályán annyira trendi, hogy magánéletében társa is egy magát nőnek tartó és – külalakját tekintve – azzá műttetett transznő (úgy hiszem, ez a pc kifejezés).”

Majd besegített a szegény ember Boldog Istvánja, Boldog István is. A volt fideszes képviselő így foglalta össze a mondanivalóját:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.