Birkózószőnyegen alakult meg a fideszes kalifátus

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 december 14., kedd 11:55
8

A Németh Szilárd Fidesz-alelnök által összehozott kaukázusi magyar muszlim birkózóválogatott címerére egy szó van hímezve: KÉPMUTATÁS.

***

Újabb remek igazolásról adott hírt a keddi sportújság: a magyar szabadfogású birkózóválogatott új tagja a 2018-ben Európa-bajnok Vlagyiszlav Bajcajev.

Az észak-oszétiai muszlim digor kisebbségbe tartozó, 31 éves sportolót úgy igazolták le a magyar válogatottba, hogy nemhogy nem élt vagy versenyzett soha Magyarországon, de még maga az új szövetségi kapitány se találkozott vele soha, egyszer sem.

Ezt maga Bánkuti Zsolt mesélte el a friss Sportban, a következőképpen:

“Bajcajev ezen a héten érkezik hozzánk Tatára, ott megismerkedhetünk vele, és felmérjük, milyen állapotban van.”

Bármilyen bizarrnak tűnhet egy ilyen honosítás a NER-korszak magyar birkózósportjában járatlanok szemében, Bajcajev nem úgynevezett első fecske. Sőt. Ő lesz a negyedik az utóbbi pár évben a Kaukázusból honosított magyar válogatott szabadfogású birkózók, Halidov Gamzatgadzsi, Muszukajev Iszmail és Kuramagomedov Murad után.

Hogy miért pont az Észak-Kaukázusból vásárolják össze a válogatottat, amióta a Fidesz-alelnök Németh Szilárd a birkózószövetség elnöke?

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt