23 ezer felett a földrengés áldozatainak száma

külföld
2023 február 11., 07:21

Már több mint 23 700 áldozata van a törökországi és szíriai földrengésnek. Emberek százezrei vesztették el az otthonukat, és élelmiszerből is hiány van, miközben nagyon sokan rekedtek a romok alatt.

photo_camera Túlélők egy mecset romjai között Fotó: YASIN AKGUL/AFP

A hétfő reggeli földrengés a hetedik leghalálosabb természeti katasztrófa ebben az évszázadban, megelőzve a 2011-es japán földrengést, és közelítve a 2003-as iránit, amikor 31 ezren haltak meg. A legutóbbi adatok szerint Törökországban 20 213, Szíriában pedig 3500 áldozatról tudnak.

Erdoğan török elnök pénteken elismerte, hogy a szükségesnél lassabban sikerült elkzedeni a mentést. Szíria elnöke, Bassár el-Aszad napokkal a földrengés után látogatott először a környékre, amikor feleségével elmentek egy aleppói kórházba. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.