Orbán elmondta a frakcióülésen, kiket tart ellenfélnek

POLITIKA
2023 február 22., 20:36
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Orbán Viktor megnevezte a Fidesz-KDNP ellenfeleit a szezonnyitó frakcióülésen - írja a Magyar Nemzet. Az ellenfelek

  • a „háborúpárti nemzetközi érdekcsoportok”, vagyis a Biden-adminisztráció, a brüsszeli bürokraták és a „háborúpárti politikusok”,
  • „a Gyurcsány vezette dollárbaloldal”, amit Orbán Viktor szerint kilóra megvettek,
  • és a „nemzetközi spekulánsok”, akik a háborús időkben haszonra akarnak szert tenni.

Utóbbiak pénzelik Orbán Viktor szerint a „dollárbaloldalt”, emblematikus alakjuk pedig Soros György.

A Magyar Nemzeti cikke szerint Orbán arról is beszélt, hogy a háborúban „nem szurkolunk senkinek, mert ennek a háborúnak nem lehet győztese”. Szerinte nem győzhet Oroszország, mert Ukrajna mögött felsorakozott az egész nyugati világ. Oroszország pedig atomhatalom, és egy atomhatalmat nem lehet sarokba szorítani, mert atomháborút robbanthat ki.

Orbán arról beszélt a fideszes politikusoknak: Európa meggyengült az elmúlt évben, az Egyesült Államok korlátlanul érvényesíti az érdekeit. Szerinte „meg kell védeni Magyarország függetlenségét, ami azt jelenti, hogy meg kell védeni a békepárti álláspontot a Biden-adminisztrációval és Brüsszellel szemben”.

Németh Dániel kollégánk képei a frakcióülésre érkezőkről itt tekinthetők meg. Jól látszik: a frakció tagjai mellett a médiabirodalom fontos tagjainak is helye volt a zárt frakcióülésen. Így például a Magyar Nemzetnél dolgozó Bayer Zsoltnak is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.