Menekülés közben kitörte a fotocellás üvegajtót a rabló

bűnügy
2023 április 05., 08:09

Vádat emeltek a 28 éves férfi ellen, aki lopott egy hatvani áruházból, majd menekülés közben betörte a fotocellás biztonsági üvegajtót, írja az ügyészség a közleményében.

A férfi idén februárban, a reggeli órákban bement az áruházba, ahonnan különböző termékekkel (2 dezodor és 3 péksütemény) fizetés nélkül távozott. A férfit az áruház biztonsági őre feltartóztatta, majd a biztonsági őri szobába kísérte, ahol felszólította arra, hogy az ellopott termékeket pakolja ki. A férfi ezt nem tette meg, inkább a biztonsági őrre támadt, és a lopott tárgyakkal megpróbált elmenekülni.

Ezt észlelve az áruház dolgozói az üzlet ajtaját bezárták, a férfi a boltot nem tudta elhagyni. Megint a biztonsági szobába kísérték, ahol a lopott dolgokat visszaadta. Néhány perc múlva a férfi újra kitört az irodából, és menekülés közben nekifutásból kétszer az áruház külső fotocellás üvegajtajának ugrott. A hőszigetelt biztonsági üvegajtó betört, a férfi a helyszínről elmenekült.

Az ügyészség ezen ügy mellett még egy további rablással és súlyos testi sértéssel, valamint egyéb lopásokkal is vádolja a férfit, ezért abban az esetben is, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, 7 év szabadságvesztést indítványoz.