Rossz ajtón kopogott a 16 éves fiú, meglőtték

külföld
2023 április 18., 07:26

Vádat emeltek egy 84 éves férfi ellen Missouriban, amiért meglőtt egy tinédzsert, aki becsengetett hozzá. A 16 éves Ralph Yarl a testvéreiért ment, de véletlenül rossz ajtón csengetett be.

A 84 éves Andrew Lester először fejbe, majd karon lőtte az egyébként színesbőrű fiút, aki túlélte. A lövöldöző férfit emiatt testi sértéssel és fegyverrel való visszaéléssel vádolják. Az eset április 13-án történt, a férfit utána őrizetbe vették, hogy kihallgassák, majd elengedték, ami városszerte tüntetéseket váltott ki.

Hétfőn a férfi háza előtt tüntetők gyűltek össze, akik azt skandálták, hogy „támadás alatt állnak a feketék”. A tüntetők állítólag meg is rongálták a férfi házát.

A tinédzser családja szerint a fiú április 13-án este tíz körül ment fiatalabb ikertestvéreiért, amikor bekopogott a férfi ajtaján, csakhogy tévedésből egy másik címre érkezett. Kétszer csengetett, majd miután a férfi ajtót nyitott, azonnal lőtt. A fiú három közeli házban is megpróbált segítséget kérni, mire valaki segített neki.

A férfi azt mondta a rendőrségnek, azt hitte, be akarnak törni a házába, emiatt kétszer kilőtt az ajtaján.

A fiút már vasárnap kiengedték a kórházból, most otthon lábadozik. A család ügyvédei szerint Joe Biden amerikai elnök telefonon kereste a fiú családját, akiket meghívott a Fehér Házba.

A fiú gyógykezelésére létrehozott számlán hétfőig több mint 2,1 millió dollár gyűlt össze. (BBC)