Meghalt az ecuadori nő, akit majdnem eltemettek élve

külföld
2023 június 18., 11:39

Bella Montoya nyugalmazott ápolónőt múlt pénteken szállították kórházba, miután valószínűleg agyvérzést kapott. Amikor nem reagált az újraélesztésre, az ügyeletes orvos halottnak nyilvánította - mesélte a fia, aki szerint édesanyja eszméletlen volt, amikor a sürgősségire szállították. Néhány órával később egy orvos közölte vele, hogy anyja meghalt, és átadta neki a személyazonossági okmányokat és a halotti bizonyítványt.

A család ezután egy ravatalozóba vitte, és pénteken épp virrasztást tartottak, amikor furcsa hangokat kezdtek hallani. „Körülbelül húszan voltunk ott. Öt óra virrasztás után a koporsó hangokat kezdett kiadni. Anyukám lepedőbe burkolózva feküdt a koporsóban, és belülről elkezdte ütögetni. Amikor odamentünk, láttuk, hogy nehezen, de lélegzik.”

A rokonok visszavitték a 76 éves nőt a kórházba, ahol intenzív osztályon ápolták hét napig, de végül belehalt a sztrókba - közölte az ecuadori egészségügyi minisztérium. Testét visszaszállították a ravatalozóba, ahol egyszer már megfordult.

A kormány vizsgálatot indított, hogyan nyilváníthatták halottnak az asszonyt. Az esetről az AP videót is közzétett.