A Ferencváros pocsék 0-0-val kezdett Feröeren

sport
2023 július 11., 20:39

Akárcsak tavaly a kazahsztáni Tobol, úgy most a feröeri KÍ, azaz a Klaksvíkar Ítróttarfelag ellen is egy elég pocsék idegenbeli 0-0-val kezdte nemzetközi kupaszereplését a Ferencváros.

Habár a BL-selejtező sorsolásánál örülhetett a Fradi, hogy elkerülte a svéd, a lengyel vagy a román bajnokot, de a jelek szerint a KÍ sem könnyű ellenfél. A futballjuk norvég alapokra épül, a vezetőedző Magne Hoseth játékosként négyszeres norvég bajnok, 22-szeres norvég válogatott. A keretben több norvég élvonalbeli múlttal rendelkező alapember is található.

Feröeren a műfüves pályák és az egyedi klíma miatt a Kárpát-medencéből érkezett csapatok nem érzik otthon magukat. Szenvedett már meg magyar csapat a KÍ otthonában, az Újpest, kétszer is. 1997-ben 2-2-t, 2002-ben 3-2-es győzelmet értek el.

Az első félidőben a KÍ veszélyes helyzeteket alakított ki, a Fradinak meggyűlt a baja a feröeri pontrúgásokkal, a hazaiak egyszer még a felsőlécet is eltalálták. A Fradi egy lesgólig jutott, helyzeteik nekik is adódtak. A második félidőben a Fradi inkább távolról próbálkozott, labdákat nem igazán tudtak bejuttatni a 16-oson belülre, gyakrabban ívelésekkel keresték a csatár Varga Barnabást. A KÍ szervezetten játszott, minden párharcba kőkeményen álltak bele.