Tarlós: Karácsony Gergő feminin alkat, nem való neki a városvezetés

belföld
2023 július 13., 06:40

„Furcsa személyiség”, aki „nem is nagyon érti a várost és nem is nagyon ismeri” - ezt mondta Tarlós István volt főpolgármester utódjáról, Karácsony Gergelyről a kormánylap Magyar Nemzetnek adott interjúban. Valamint azt is, hogy "egy feminin alkat, akinek nem a polgármesterséget szabták a személyiségére".

Tarlós, aki 2019-ben 50:44 százalék arányban kapott ki Karácsonytól, az interjúban az alábbiakat említette (kivonatos felsorolás következik):

  • Karácsony "a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi három ülésére a hátsó ajtón jött be a terembe, megkerülve az újságírókat, akik kérdéseket tehetnének fel neki"
  • "Gergő azt mondta 2019 táján, hogy a demokráciában az újságírók szabadon kérdezhetnek. Hogy ő aztán ezt pont fordítva alakította? Hát ez is az okok közé tartozik, amiért feminin alkatú férfinek tartom őt"
  • De ezt a jelzőt amúgy "nem sértésnek szánja", és reméli, hogy "a szivárványos zászló árnyékában Karácsony Gergely sem annak tekinti"
  • Gyurcsány valószínűleg támogatni fogja Karácsonyt, akinek, ha egyedül marad az ellenzéki oldalon, "van esélye az újraválasztásra, aminek nem teljesítményi oka van, hanem politikai, indulati okok";
  • "A BKV anno 'túl jó' szerződést kötött" az oroszokkal a metrókocsik felújítására;
  • A Római-parton árvízvédelem kapcsán arról beszélt, hogy ők egy árvízvédelmi projektet indítottak el, "amit a sötétzöldek tájvédelmi beruházássá deformáltak";
  • "Az előző városvezetés 2010-ben 251 milliárd forint adósságot örökölt, 2019-ben a fővárost 200 milliárd forint tartalékkal adták át", ha Budapest csődbe megy, ami az egyesített város 150 éves történetében először esne meg, abban "messze nem ártatlan a városvezetés".