Első felkészülési meccsét 27-0-ra nyerte a Bayern München

sport
2023 július 19., 04:25

A Bayern München kedden játszotta első felkészülési mérkőzését, és 27-0-ra verte az FC Rottach-Egernt. A német kilencedik osztályban szereplő csapat ellen négy játékos ért el legalább mesterhármast: Jamal Musiala, Marcel Sabitzer és a 18 éves Mathys Tel öt-öt gólt szerzett, míg Serge Gnabry hármat. A nagy vetélytárs Dortmundtól érkezett Raphael Guerreiro két gólt lőtt első bayernes meccsén - írja az Espn.com.

A Rottach-Egern ellen 2019-ben is játszottak előszezoni meccset, akkor 23-0-ra nyertek.

Thomas Tuchel klubjának egyébként is eseménydús napja volt a keddi: nem sokkal a mérkőzés előtt jelentette be a védő Kim Min-Jae szerződtetését az olasz bajnok Napolitól, valamint a korábbi FC Salzburg-sportigazgató Christoph Freund kinevezését müncheni sportigazgatónak. Elődjét, Hasan Salihamidžićot azután rúgták ki, hogy a Bayern csak az utolsó fordulóban lett bajnok, és csak az addig élen álló Dortmund bénázásának (hazai pályán döntetleneztek a Mainz ellen).

A Bayern többek között az angol bajnok Manchester City és a Liverpool ellen játszik még felkészülési meccseket, mielőtt augusztus 12-én a Red Bull Leipzig ellen a Német Szuperkupában megkezdené a következő szezont. Az első bajnoki meccsüket pedig augusztus 18-án játsszák majd Brémában a Werder ellen.