Kocsis Máté beszólt Szijjártó Péternek

POLITIKA
2023 július 21., 06:04

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Telex kamerája előtt goromba dolognak nevezte, hogy Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter technikai kérdésnek minősítette a svédek NATO-csatlakozásának parlamenti engedélyezését. Kocsis szerint a parlament, mint a legfőbb népképviseleti szerv, szuverén módon hoz döntéseket, azokat nem szerencsés technikai kérdésnek minősíteni.

Szijjártó lényegében beismerte, Kocsis viszont most tagadta, hogy a fajsúlyos politikai döntések, mint a svéd NATO-csatlakozás ratifikálása, valójában a Karmelitában születnek, és a kormánypárti frakciók szavazógépként működnek.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése után a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2023. február 23-án
photo_camera Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése után a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2023. február 23-án Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A svéd NATO-csatlakozást már több mint egy éve gátolja Magyarország. Miután már Törökország is jelezte, hogy támogatja a skandináv ország felvételét a katonai szövetségbe, csak a magyar parlament jóváhagyása hiányzik. Az egy éve húzódó folyamatról Rényi Pál Dániel írt cikket oldalunkra.