Mi csak térdre rogyasztottuk, Szlovákiában földre vitték és meg is rugdosták

ÉLET
2023 augusztus 14., 13:25

Az éves magyar infláció júliusra 17,6 százalékra csökkent a júniusi 20,1 százalékról. Szentkirályi Alexandra szerint ezzel térdre rogyott az infláció. Sőt, „térdre rogyasztottuk”, ahol a királyi többes nyilván azt a magyar kormányt takarja, amely 2022 januárjában még – legalábbis ha hinni lehet az akkori Orbán Viktornak, miszerint „nem hihetjük azt, hogy az átlagos árszintet is meg tudjuk fogni” – nem tehetett arról, hogyan alakul az infláció, sőt, ha hinni lehet a négy nappal ezelőtti fideszeseknek, még most sem tehet róla.

Sebaj, a lényeg, hogy az infláció térden, mint a NER szellemi holdudvarát hergelő angliai magyar légiósok.

Kár, hogy nem azt mondta a kormányszóvivő, hogy az infláció összement, mint a tót orgona. Esetleg nekimentek az inflációnak, mint tót az aludttejnek. Vagy hogy úgy hiányzott a magyar kormány az inflációnak, mint ablakos tótnak a hanyatt esés (további régi és nem meglepően ritkán píszi tótos közmondásokért ide kattintson). Mert ha úgy mondta volna, könnyebb lenne átkötni a hírt, miszerint Szlovákiában mostanra az infláció 10 százalék alá esett.

Az éves szlovák infláció egyébként 15,4 százalékon tetőzött. A miénk 25,7 százalékon. A szlovák infláció most 9,7 százalékos. A miénk 17,6 százalékkal még mindig magasabb, mint náluk a csúcs volt.Szóval ha mi (a pártunk és a kormányunk) térdre rogyasztottuk/rogyasztotta az inflációt, akkor a szlovákok egyenesen földre vitték az eleve csak térdelő inflációt, leteperték, megrugdosták, összeverték, és saját piszkában (kakijában!) hentergették meg. Mondhatnánk úgy is: elcsépelték, mint a tót búzát.