Az angyalföldi gyilkos korábbi kapcsolatait vizsgálják a kihallgatásokon

bűnügy
2023 augusztus 28., 08:20

Az angyalföldi gyilkos korábbi barátnőinek beidézésével folytatódnak a kihallgatások az angyalföldi gyilkosság ügyében, tudta meg a Blikk. T. Róbert 35 éves angyalföldi férfi júliusban ölte meg barátnőjét, a rendőrség öt nap hajtóvadászat után fogta el.

„Azokat a kérdésköröket járjuk körbe a kihallgatásokon, hogy pontosan mi vezetett ehhez a tragédiához. A nyomozók próbálják felvázolni, egyáltalán miképpen zajlott a bűncselekmény, mi történt közvetlen az emberölést megelőző néhány órában, percben. Ahogy azt is tisztázni akarják, miként viselkedett védencem az előző partnerkapcsolataiban” - nyilatkozott dr. Somos Zoltán, T. Robert ügyvédje.

A kapcsolat az áldozat ismerősei szerint nem volt felhőtlen: „Az a férfi borzasztóan féltékeny volt (...). A baráti társaságból is igyekezett kivonni, kizárólag páros programokat szervezett” - nyilatkozott a Blikknek az egyik ismerős.

T. Róbertet átszállították a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetbe, és kiemelt veszélyességi fokozatba sorolták. Erre a lap szerint azért volt szükség, mert a rabok többsége elítélte a gyilkosságot, és egy esetleges retorziótól tartottak.

Az ügyvéd beszámolója szerint T. Róbert azt mondta, „nagyon sajnálja a bűntett elkövetését, amiként természetesen a lány családját is. Ám, ahogy fogalmazott, visszacsinálni vagy meg nem történtté tenni már nem tudja.” Azt is elárulta, hogy már a nyomozás elején megvitatták a bocsánatkérés lehetőségét, de végül, mivel csak az ügyvéden keresztül tehette volna meg, úgy ítélték, hogy „az kevés lenne”.

A lap azt is megtudta, hogy a gyilkos eszközök között nemcsak kés, de kalapács is volt. Egyelőre az emberölés minősítése nem változott. Az ügyészség szerint a 35 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy július 13-án, a hajnali-kora reggeli órákban egy XIII. kerületi lakásban megölte M. Petrát, a barátnőjét.