A Budapesti Metropolitan Egyetem vezérigazgatója is távozik

oktatás
2023 szeptember 15., 10:45

Távozik posztjáról a Budapesti Metropolitan Egyetem vezérigazgatója, miután a héten már tíz oktató felmondott, írja a Média1 a birtokába került búcsúlevél alapján, amiben a vezérigazgató a munkatársaitól köszön el.

Tóth Ágnes több mint 14 éve az egyetem munkatársa, az utolsó napja szeptember 22-én lesz. Távozását azzal indokolta, hogy új kihívásokra van szüksége a további fejlődéséhez. Azt írja, elhatározását még nyáron hozta meg. Utódja Wenczel Richard lesz.

A METU-n a tíz oktató azért mondott fel, mert a félév kezdete előtt néhány nappal a dékán elbocsátotta Murai Andrást, a kommunikáció és médiatudomány szakot is magába foglaló Kommunikációtudományi Intézet és egyben az újságírásközpont vezetőjét, illetve két oktatót, Gócza Anita újságírót és Gayer Zoltán főiskolai docenst. A hvg.hu azt írja, az elbocsátások azután történtek, hogy az év elején a dékáni posztot Papp-Váry Árpád marketingkommunikációs szakembertől átvette a kormányközeli think-tank, az Alapjogokért Központ EU-s kutatási igazgatója, Kovács Attila.