„Ellenőrzést tartok! Bezáratom ezt a lebujt! Kérek két deci vörösbort!” – ezzel a felkiáltással és egy hamis jelvénnyel ügyeskedett a kaposvári kocsmában egy férfi

bűnügy
2023 szeptember 20., 09:06

Hamis magánokirat felhasználása vétség miatt nyomoznak a kaposvári rendőrök egy helyi lakossal szemben. A férfi hétfőn délután megjelent a város egyik vendéglátó egységében, ahol magát revizornak kiadva mutatkozott be, működését pedig egy valótlan tartalmú okirattal, valamint egy „ELLENŐR” feliratú jelvénnyel igazolta. Van róla kép is:

photo_camera Forrás: Police.hu

Az álrevizor arra próbálta meg rávenni az ott dolgozókat, hogy térítésmentesen kiszolgálják, de hitelességét a fellépése, okmányai önmaguknak is ellentmondó tartalma, valamint a tény, hogy évekkel korábban a hely törzsvendége volt, egyaránt kétségbe vonták – írja a rendőrségi közlemény a Police.hu-n. Konkrétan azt mondta: „Ellenőrzést tartok! Bezáratom ezt a lebujt! Kérek két deci vörösbort!” Még egy megbízólevelet is hamisított magának.

photo_camera Forrás: Police.hu

Az adatgyűjtés során a nyomozók megállapították, hogy férfi több vendéglátóhelyen is hasonló módon szeretett volna ingyen italhoz jutni, de próbálkozásai rendre kudarcot vallottak.

Az álellenőrt a rendőrök azt követően fogták el, hogy másnap ismét megjelent az italozónál. Ruházatának átvizsgálása során a hamis okmányokat megtalálták és lefoglalták, a 70 éves férfit pedig előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a gyanúsítottként hallgatták ki.