A momentumos képviselő szerint a nyíregyházi fideszes polgármester bemutatott neki

belföld
2023 szeptember 24., 15:28

„A kérdéseim során már egyre inkább éreztem, a polgármester kezd feszült lenni, és ez az utolsó kérdésnél ki is csúcsosodott, amikor feltettem, hogy »a polgármester hajlandó lenne sormunkát vállalni ebben az akkumulátorgyárban?«

photo_camera Forrás: Facebook/Lengyel Máté

A képen pedig láthatják a polgármesteri válasz hű másolatát, mert a zárt ülés miatt erről a média nem számolhatott be. Bemutatott nekem és mindazoknak, akiket képviselek, akikért dolgozom. Jeleztem, hogy ezt a félreérthetetlen választ továbbítom a kérdezőnek és a lakosságnak, amire a polgármester egyértelművé tette, hogy ezt nekem üzeni és újra megismételte a nemzetközi kézjelzést” - számolt be kalandjáról Facebookon Lengyel Máté Momentumos nyíregyházi képviselő, aki kérdéseket tett fel az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban a zárt ülésen.

Lengyel posztja szerint „a három és fél órás napirenden elhangzott információk nagy része olyan volt, amit a lakosság megismerhetne, meg is kellene ismernie! Tehát, ha azt a néhány, üzleti titok kategóriájába tartozó diát és adatot kivesszük, akkor az előadást a nyíregyháziak is végighallgathatták volna.”

A képviselő bocsánatkérésre szólította fel a polgármestert, de az csak azért sem volt hajlandó bocsánatot kérni. „Mire számítsak legközelebb? Nemcsak bemutat, hanem megpróbál megütni a polgármester?” - elmélkedett Lengyel.