Pikó András bemutatta a Kocsis Máté idejéből származó 96 milliós tanácsadói szerződést, amelyet a NAV is vizsgál

POLITIKA
2023 szeptember 27., 18:27

Nyilvánosságra hozta Pikó András a Kocsis Máté idejéből származó gyanús szerződést, melyre hivatkozva a múlt héten tett feljelentést a NAV-nál. Az adóhatóság költségvetési csalás és okirat-hamisítás gyanúja miatt már házkutatást is tartottak a polgármesteri hivatalban.

A 96 milliós szerződést a Kálomista Gábor vezette Veszprém Handball Team Zrt. kötötte a Kocsis köréhez köthető Park Consulting Kft.-vel, miután Kálomista cége 378 millió forint állami támogatást kapott a Kocsis vezette józsefvárosi önkormányzattól. A szerződés alapján a megbízott cég a kerület káptalanfüredi gyerektáborának hat pavilonjának megépítéséhez kötődő projektmenedzseri és tanácsadási feladatokat látta el.

Pikó András
photo_camera Pikó András Fotó: botost/444.hu

Pikó szerint a szerződés azt bizonyítja, hogy a közpénz a Kocsis vezette önkormányzattól Kálomista cégén keresztül a polgármester bizalmasához jutott el. Pikó szerint egyébként kérdéses, hogy a pavilonok építésével kapcsolatban mégis milyen projektmenedzseri teendők akadtak 96 milliós értékben.

Kocsis korábban tagadta, hogy létezne ilyen tanácsadói szerződés. Pikó bejegyzése után a Fidesz-frakció sajtóosztálya azt írta, a józsefvárosi önkormányzat sosem állt szerződéses kapcsolatban a Park Consulting Kft.-vel, a Veszprémi Handball Zrt. pedig csak 12 milliót fizetett ki a cégnek.