„Nem vagyok keresztényüldöző” – válaszolt a nemzeti park keresztényüldözéssel vádolt elnöke Menczer Tamásnak

POLITIKA
2023 november 03., 13:52

„Nem vagyok keresztényüldöző! Ellenben egy Krisztust követő és az embertársainkat cselekedetekkel is szolgáló keresztyén gyülekezet aktív hitvalló tagja vagyok” – írta Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója a Facebookon Menczer Tamás álllamtitkár vasárnapi keresztényüldözéses videójára reagálva.

Menczer - aki a terület országgyűlési képviselője is - bejegyzésében a Nagy-Szénás hegyen augusztusban felgyújtott kereszt újbóli felállítása ügyében a „modernkori keresztényüldözés” elleni fellépésre szólított fel. Azt állította, hogy a nemzeti park igazgatója és a Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület vezetője nem akarják, hogy újra kereszt legyen a hegyen.

„Vallom, hogy a természet Isten Temploma, melyben vannak Szentély területek. Szerencsére több ilyen Szentély is létezik Magyarországon, amelyek védelmét - a nemzeti örökségünk részeként - az Alaptörvény is megőrizni rendeli” – írta Füri, aki szerint ilyen fokozottan védett hely Kis-és Nagyszénás hegycsoport, ahol elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak védelme. „Minden más csak ez után következhet!”