Dizánjerdroggal átitatott papírlapokat akartak bejuttatni a kalocsai börtönbe

bűnügy
2023 november 14., 10:03

Két férfival szemben emeltek vádat „pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt”, miután dizájner droggal átitatott papírlapokat akartak a börtönbe bejuttatni azért, hogy azokat eladják bent a raboknak.

A vádirat szerint az egyik férfi, aki korábban drogkereskedelem miatt ült, a börtön „külső munkavégzési területére úgynevezett »bika« droggal átitatott papírlapokat juttatott be”.

photo_camera Fotó: Ügyészség

A papírokat egy szigetelőszalaggal körbetekert műanyag tasakban próbálták bejuttatni, a tasakban 49 kisebb és 5 nagyobb, kézzel és géppel teleírt, és mint később kiderült, droggal átitatott papírlap volt. A próbaidőn lévő férfi a még egy évig bent raboskodó barátjának akarta ezt a csomagot bejuttatni, hogy a drogos papírokat laponként ötezer forintért el tudja bent adni.

photo_camera Fotó: Ügyészség

A börtönben raboskodó férfi egy rabtársát bízta meg azzal, hogy vigye be neki a papírokat, a rabtársa ugyanis egy „külső területen” dolgozott, ahol át tudta venni a csomagot. Ő a segítségért cserébe ingyen kapott a drogból. 2021 januárjában bukott le, amikor a munkából visszatérve bevitte magával a csomagot a börtönbe, ahol a felügyelők gyanúsnak találták a papírokat és elküldték azokat ellenőrzésre.

Az ügyészség a visszaesőnek számító férfiakra börtönbüntetést kért, ügyükben a Kalocsai Járásbíróság dönt.