Meghalt DJ Palotai

GYÁSZ
2023 november 19., 06:22

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a DJ Palotai néven ismert Palotai Zsolt, az underground DJ-től egymás után búcsúznak zenésztársai a közösségi oldalaikon. Palotai Zsolt, az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik magyarországi meghonosítója 62 évesen halt meg. 1989-től 1991-ig a Tilos az Á klub művészeti vezetője volt, majd 1991-től a Tilos Rádió zenei főszerkesztője.

A rádió épp szombaton jelentette be, hogy Palotai a „Budapest zenei életében végzett több évtizedes munkásságáért, a magyar underground kultúrára gyakorolt megkerülhetetlen hatásának elismeréseként Pro Cultura Urbis-díjat kapott.

photo_camera Fotó: Tilos Rádió

A DJ-vel a napokban készített interjút az rtl.hu, ezzel a címmel: „Palotai Zsolt: Itt az kell, hogy haverkodj mindenkivel, aztán jól hátba basznak, amikor elfordulsz”. Ebben többek közt ilyeneket mond: „Volt egy kimutatás, hogy mi a legnagyobb különbség a 2000-es évek zenéi meg a mostaniak között. Hát kérlek szépen, az, hogy ma sokkal szomorúbbak a zenék. Nincs jövő. Ezt érzed. Az ember azért ember, mert van együttműködés, de itt már semmilyen együttműködés nincs, csak a pusztítás és a düh. Mintha csak a rajongás lenne, vagy a gyűlölet. Pedig a szeretet sokkal erősebb.”