Fél évre bezár a Nyugati téri McDonald's

Budapest
január 16., 15:36

Étterem-átalakítási programja utolsó állomásaként a hazai McDonald’s a tervek szerint fél évre bezárja a Nyugati téri Mekit. A műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik újjá – közölte a cég.

A Nyugati téri McDonald's
photo_camera A Nyugati téri McDonald's Fotó: Ancsin Gábor/Kepszerk.hu

„A Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd. Az éttermi élmény tekintetében azonban nagyon is 21. századi megoldásokkal készül az étteremlánc” – áll a közleményben.

Azt írják, a belső kialakítás alapja a McDonald’s RAY-design koncepciója, ami egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. „Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból kerül kialakításra: öntött terrazzo padlót, valamint fa- és rézburkolatokat használnak majd. A belső pillérek díszítő festését restaurátor készíti” – írják.

photo_camera Illusztráció: a Nyugati téri McDonald's látványterve

Az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine szintre.

Az étteremben lesz egy ételszállító szalag, ami a hazai Mekik között egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között fogja továbbítani. A transzporter felmegy a galériaszintre, és egy üvegdobozon keresztül a vendégek is nyomon követhetik a termékek útját. Érintőképernyős kioszkok és hagyományos kasszák is lesznek.