A Momentum a volt DK-s alpolgármestert indítja Szolnokon, a DK viszont most az MSZP-s alpolgármestert támogatja

belföld
február 02., 14:02

Györfi Mihályt, Szolnok szocialista alpolgármesterét támogatja az MSZP a június 9-ei önkormányzati választásokon, jelentette be – nem meglepő módon – Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke. Györfit emellett a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd-Zöldek és helyi civil szervezetek is támogatják.

photo_camera Györfi Mihály Fotó: mszp.hu

Ebből az következik, hogy nem lesz közös ellenzéki jelölt a városban, minthogy a Momentum már hónapokkal ezelőtt bejelentette: Miskolczi Lászlót indítja a választásokon. Aki történetesen a DK színeiben volt a város alpolgármestere régebben, és akkortájt került a Momentumba, amikor a Gyurcsány-párt több momentumos politikust is átigazolt.

Tovább bonyolítja az esetet, hogy a korábban még DK-s Mickolczit annak a Bóka Évának a kezdeményezésére menesztették alpolgármesteri pozíciójából, aki azt állította magáról, hogy a Momentum képviselője. Csakhogy a párt szolnoki szervezete közleményében azt írta, a képviselőnő „közel egy éve nem pártoló és pláne nem rendes tagja a Momentum szervezetének”.

Az MSZP-s jelöltről a DK azt írja, „a városban jól ismert, tapasztalt városvezető szakember, aki képes lesz Szolnokot újra a fejlődés útjára állítani, és leváltani a várost a csőd közelébe juttató fideszes pártkádert, Szalay Ferencet.”