Kocsis-Cake Olivio átlépett a DK-ba

POLITIKA
2023 január 20., 10:01
comments 99

Kocsis-Cake Olivio volt országgyűlési képviselő bejelentette, hogy pártot vált: a Párbeszédből a DK-ba igazolt. Döntését így indokolta: „A 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége. Az azóta eltelt időszakban a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben. A jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, ahogy én is.”

Kocsis-Cake Olivio szólal fel napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 5-én.
photo_camera Kocsis-Cake Olivio szólal fel napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 5-én. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A Párbeszéd azzal reagált, hogy sajnálja Kocsis-Cake Olivio távozását, és „jelentős ellenérzéssel tekint minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul”. Szerintük tévedés az Orbán-rezsimben azt játszani, hogy „ki a legnagyobb kicsi”, és továbbra is azt kellene prioritásként kezelni, hogy az ellenzéki politizálás szereplői – bármilyen formában is összefogva, de legalábbis egymást partnernek tekintve – új, érdemi ajánlatot kínáljanak a választópolgároknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.