A Nézőpont Intézet szerint a kegyelmi ügy, amire a baloldal képmutató kampányt épített, magyarázkodás nélkül, a politikai és erkölcsi felelősség vállalásával zárult

POLITIKA
február 11., 18:36
Novák Katalin köztársasági elnök bejelenti a lemondását a köztelevízióban 2024 február 10-én
photo_camera Novák Katalin köztársasági elnök bejelenti a lemondását a köztelevízióban 2024 február 10-én Fotó: FERENC ISZA/AFP

Nem tétlenkedett a Nézőpont Intézet, alig mondott le szombaton Novák Katalin köztársasági elnök, máris megkezdték a telefonos felmérést arról, vajon helyes döntés született-e.

Az intézet közleményben számolt be az 500 fős reprezentatív mintán készült felmérésről, és azt találta, hogy a kormánypárt (jelen esetben a köztársasági elnök) ezúttal helyes döntést hozott.

A megkérdezettek 70 százaléka elfogadta Novák döntését, amivel „a bő egy hete tartó kegyelmi ügy magyarázkodás nélkül, a politikai felelősség vállalásával zárult”.

A felmérés szerint a magyarok 85 százaléka értesült egy hét alatt az ügyről, „amelyre a baloldal egy képmutató, lejárató kampányt épített”.

A kutatás értékeléséből az is kiderült, hogy 83 százalék nem értett egyet a döntéssel, és mégis, a bő egy hete tartó ügyet mégis sikerült „magyarázkodás nélkül, a politikai felelősség vállalásával” zárni.

Novák döntése szerintük (mármint az intézet szerint) „nemcsak erkölcsileg volt megalapozott, de összhangban volt a magyarok többségének véleményével”.