Julija helyett Jolandának hívta Navalnij özvegyét Joe Biden

külföld
február 24., 15:52

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön Alekszej Navalnij özvegyével, Julija Navalnajával találkozott, a privát beszélgetés után tartott sajtótájékoztatón azonban Julija helyett Jolandának hívta a nemrég elhunyt orosz ellenzéki politikus feleségét.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

„Ma reggel az a megtiszteltetés ért, hogy találkozhattam Alekszej Navalnij feleségével és lányával” – mondta Biden a Washington Times szerint. „Az egyetlen dolog, ami világossá vált számomra, az az, hogy Yolanda tovább fog harcolni”. A Fehér Ház pénteken kiadott leirata megerősítette, hogy az elnök Yolanda nevet mondta.

Nem ez az első névtévesztése Bidennek, az elmúlt hetekben többször is bakizott:

Utóbbi azért is kínos, mert a memóriáját bíráló jelentés miatt összehívott sajtótájékoztatón történt. Robert Hur, az igazságügyi minisztérium különleges ügyésze azt írta: Biden minősített dokumentumokat tarthatott az otthonában (például egy kutyaágy mellett), illetve hogy „jelentősen korlátozott” a memóriája.

Egyre csak szaporodnak Amerikában a Szovjetunió végnapjai óta nem látott hasonlóan kínos jelenetek. De a nagyon öreg és szemmel láthatóan rossz állapotban lévő politikusok maguktól nem akarnak lelépni, a pártjaik sem akarják őket elzavarni, és a választóknak sincs náluk jobb ötlete.