Tőzsdére megy a Reddit

INTERNET
március 11., 14:32

A Reddit célja, hogy 748 millió dollárt összegyűjtve menjen tőzsdére, a céget várakozásai szerint kb. 6,5 milliárd dollárra fogják értékelni. A vállalat friss jelentése szerint 22 millió részvény eladását tervezik, részvényenként 31 és 34 dollár között.

A Reddit ezenkívül – a Doximityhez, a Rivianhez és az Airbnb-hez hasonlóan – kb. 1,76 millió részvényt különített el bizonyos felhasználóknak és moderátoroknak, az ún. redditoroknak, akik részt szeretnének venni a kezdeti nyilvános ajánlattételben, és január 1. előtt létrehozták a felhasználói fiókjukat. A redditorok megvehetik ezeket a részvényeket, majd eladhatják őket, amikor a Reddit tőzsdére lép, mivel nem vonatkozik rájuk zárolási időszak, ami általában megakadályozza a befektetőket abban, hogy a tőzsdére vonulás után 6 hónapig eladják a részvényeiket.

A Reddit közelgő tőzsdére vonulása az idei első jelentős technológiai részvénybevezetése lesz, és a Reddit az első nagyobb közösségimédia-cég, ami a Pinterest 2019-es tőzsdére lépése óta tőzsdére megy.

A Reddit éves árbevétele 2023-ban 804 millió dollár volt, ami éves szinten 20 százalékos növekedést jelent az előző évig 666,7 millió dollárról. Emellett 90,8 millió dolláros nettó veszteséget könyvelt el 2023-ban, ami alacsonyabb volt, mint a 2022-ben elért 158,6 millió dolláros nettó veszteség. A vállalat jelentős részvényesei közé tartozik a Tencent, a Condé Nast anyavállalata, az Advance Magazine Publishers és az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman, aki 2015 és 2022 között a Reddit igazgatótanácsának tagja volt. (CNBC)