Egymilliárdot keresett tavaly Hernádi Zsolt a Molnál

gazdaság
április 03., 18:38

Nem panaszkodhat a 2023-as évre Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója, és most itt nem az általa elnökölt cég teljesítményére, hanem a javadalmazásra gondolunk. A Mol ugyanis közzétette a Budapesti Értéktőzsde honlapján az éves beszámolót, melyből kiderül, hogy

Hernádi Zsolt tavaly összesen 1,081 milliárd forintot keresett, amiből 986 millió forintot munkaviszonyban álló igazgatóként keresett meg, 94,8 milliót pedig az igazgatóság tagjaként.

Hernádi Zsolt nem panaszkodhat a tavalyi évre
photo_camera Hernádi Zsolt nem panaszkodhat a tavalyi évre Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Javadalmazása számos tételből áll össze, sőt, van, aminek most vált esedékessé a kifizetése is. Alapbérként tavaly 210,6 millió forintot keresett, ami mellé 775 ezer forint béren kívüli juttatás járt, míg hosszú és rövid távú ösztönzőként (ezek részben munkavállalói részvényprogramok voltak, részben pedig piaci index és részvényindex alapú hosszú távú javadalmazás) 773 milliót kapott. Igazgatósági tagként tiszteletdíjként 14,3 millió forintot vett fel a Moltól.

Az említett ösztönzők jelentik a magyarázatot arra is, hogy igazgatóként Hernádi Zsolt javadalmazása 2022-höz képest 368 százalékkal növekedett, igazgatósági tagként pedig egy sokkal szerényebb, 28 százalékos növekedésről árulkodnak a számok.

Világi Oszkár 475,3 millió forintos javadalmazásban részesült az igazgatói, igazgatósági tagi, valamint a Slovnaft elnök-vezérigazgatójaként. Bacsa György 295 milliót,