Nagy Márton újraértelmezte Orbán Viktor szavait: a „napokon belül” lehet két hét vagy egy hónap is

gazdaság
április 09., 09:00

A ferihegyi repülőtér megvásárlása régóta szívügye Orbán Viktornak, mint néhány napja megírtuk, pénzt, paripát, fegyvert sem sajnál rá. De főleg pénzt: az új reptértulajdonosnak kijelölt Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. tőkéjét december óta négy lépésben több mint 800 milliárd forinttal emelték. A Nagy Mártonra testált tárgyalásokról semmit nem tudni, leszámítva azt, hogy időről időre hangzatos dátumok hangoznak el arról, mikor lehet az államé a reptér most már 80 (az eredeti tervek szerint 51) százaléka, majd ezeket a dátumokat az élet felülírja.

photo_camera Lázár János mellett az Orbán Viktor szavait figyelő Nagy Márton
Fotó: Németh Dániel/444

Ennek az ígérgetésnek a legújabb eseményei: Orbán Viktor hétfőn a parlamentben azt mondta, hogy „napokon belül” többségi állami tulajdonba kerül a ferihegyi repülőtér. Majd egyetlen nap elteltével jött Nagy Márton, és úgy magyarázta a főnöke szavait az ATV-nek, hogy:

a „napokon belül” lehet 2 hét, de egy hónap is, „a közeljövőben” megtörténik a reptér megvétele.

Ha valakinek déjà vu érzése támadt, ne aggódjon, nem benne van a hiba. Év végén, év elején ugyanis pont ugyanitt tartottunk. Orbán Viktor a december 23-i nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta:

„A végén vagyunk már... Ha jól értem, akkor már bármelyik nap történhet bejelentés (…) ezt én egy befejezett ügynek gondolom”,

majd jött Nagy Márton, és azóta jönnek az újabbnál újabb időpontok. Január elején a miniszter arról beszélt, hogy nagyon közel van a végleges megállapodás, de tavasszal jöhet össze az üzlet, aztán február elején azt mondta, hogy akár már februárban, végül márciusban már úgy fogalmazott, szintén az ATV-nek, hogy „nyárra biztosan meglesz”.