Még drágább lesz idén a balatoni nyaralás, az étkezés mindenképp

belföld
április 13., 18:29

Egy babgulyásért 2390 forintot, egy harcsapaprikásért túrós csuszával 2990 forintot kell most adni a badacsonytomaji strandon, ám ez a főszezonban még több lehet – derül ki a RTL Híradó riportjából. A helyi vendéglátósok közül van, aki az előszezonban még tartja a tavalyi árakat, a főszezonban azonban 10 százalékos emelést fog végrehajtani.

photo_camera Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Gyenesdiáson már most 600 forintba kerül egy gombóc fagylalt, 50 forinttal többe, mint tavaly. Egy vállalkozó szerint a drágulás érthető, hiszen az elmúlt egy évben emelkedtek az alapanyagok árai is, a csokoládé világpiaci ára például 30-35 százalékkal magasabb lett.

A Vendéglátók Ipartestülete szerint országos szinten is hasonló mértékű áremelésre lehet számítani, arra azonban ügyelnek a vendéglátósok, hogy ne lépjék át azt az ingerküszöböt, ami a vendégek számára már elfogadhatatlan. Ezért jellemzően 8-10 százalékot fognak emelni, sőt, van, aki ezt már meg is lépte.