A CÖF újítása: zártkörű sajtótájékoztató

agybaj
április 16., 08:59

Kedd délelőtt 10 órára hirdetett meg a CÖF-CÖKA sajtótájékoztatót és háttérbeszélgetést az alábbi felhívással: „Munkába állítottuk az NGO-kat figyelő lokátort. A Globsec és mítoszai hazánk céljaival szemben. A képernyőn megjelenő újabb külföldről támogatott NGO górcső alatt."

A Globsec egy pozsonyi székhelyű biztonságpolitikai think-tank, ami az elmúlt közel 20 évben saját szakterületén a közép-európai régió egyik legbefolyásosabb szereplőjévé nőtte ki magát, a rendszeresen megjelentetett elemzések mellett nagyobb lélegzetvételű rendezvényeket is rendez. Mivel régebb óta foglalkozom biztonságpolitikai kérdésekkel, gondoltam meghallgatom, hogy a kormánynak a CÖF-CÖKÁ-nak milyen problémája lett a Globsec-kel pont hetekkel azután, hogy a pozsonyi szervezet, illetve az Orbán-kormány új legjobb barátjának tartott Fico-kormány közt annyira megromlott a viszony, hogy a Globsec története során először fogja Szlovákián kívül rendezni Közép-Európa legnagyobb biztonsági konferenciáját.

photo_camera Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője beszél egy sajtótájékoztatón - nem a main, mert sajnos az zártkörű. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

A „részvétel regisztrációhoz kötött" résznek eleget téve regisztráltam a megadott e-mail címen, amikor jött a feketeleves: „Köszönjük levelét, de a sajtótájékoztató zártkörű a hivatalosan meghívottak részére, így regisztrációját nem tudjuk elfogadni."

Tehát a közpénzzel és visszakövethetetlen adományokkal vastagon kitömött CÖF-CÖKA sajtótájékoztatója - amin a részvétel ugye regisztrációhoz kötött - zártkörű a hivatalosan meghívottak részére. Nem teljesen világos, így kinek szólt a felhívás, ráadásul a Külgazdasági és Külügyminisztériummal ellentétben a CÖF még annyira sem volt gáláns, hogy lehetőséget adott volna arra, hogy Facebook élőben követhessük a sajtótájékoztatót.

Amíg ízlelgetem magamban a zártkörű sajtótájékoztató kifejezést, ha esetleg valaki a „hivatalosan meghívottak" szerencsés körébe tartozott, kérem, hogy írja meg, miről volt szó a megirom@444.hu-ra!