A Fradi új edzőjének rasszizmussal kapcsolatos kételyeit maga Kubatov Gábor oszlatta el

foci
június 14., 12:20

Kubatov Gábor megnyugtatta Pascal Jansent, a Fradi új edzőjét, miszerint „nagy lépéseket tettek az elmúlt években” a rasszizmus elleni küzdelemben, írja a hvg.hu a holland edző AD-nek adott interjúját szemlézve. Jansen elmondta, hogy a rasszizmus kérdése már a vezetéssel folytatott első beszélgetések alatt is szóba került.

„Hollandiában mindenkinek az 1994-es Ajax elleni meccs jut eszébe a Ferencvárosról, ahol a szurkolók majmokat utánzó hangokat kiabáltak. Az elnök megnyugtatott, hogy ennek nincs helye a stadionban” – mondta Jansen.

Jansen egyébként pozitívan csalódott a fradis létesítményekben, és megígérte, hogy mindent meg fognak tenni, hogy BL-főtáblára juttassák a Fradit. A játékosokkal még meg kell ismerkednie, de ehhez jó kezdés a magyar Eb-szereplés, hiszen a keretben három FTC-játékos is van, mondta.

Kubatov valóban sokat tett a Fradi körüli botrányok enyhítése érdekében. Néhány éve a Leverkusen elleni meccs előtt például videóban magyarázta el, hogyan kell úgy kart lendíteni, hogy arról az UEFA-nak ne a náci karlendítés jusson az eszébe. (Két kézzel.)