Komjáthi Imre nem adja fel, egyedül vezetné az MSZP-t a jövőben

POLITIKA
június 25., 10:14

Pár nappal azután, hogy a katasztrofális választási eredmény miatt lemondott, Komjáthi Imre már be is jelentkezett az MSZP további vezetésére.

Komjáthi a másik társelnökkel, Kunhalmi Ágnessel együtt mondott le, de a két politikus a párt szeptember 28-ai tisztújításáig ügyvezetőként a helyén marad. Komjáthi az ATV-ben arról beszélt, hogy pozícióját később is megőrizné.

Szívesen lenne az MSZP elnöke, de csak akkor, ha a párt megszünteti a társelnöki rendszert. Arra ugyanis szerinte nincs szükség, mert „a magyar társadalom vezérelvű”.

Komjáthi Imre
photo_camera Komjáthi Imre Fotó: Németh Dániel/444

Komjáthi azt is mondta, hogy az MSZP jelenleg nagyjából ötszázalékos támogatottsággal rendelkezik. Azt még nem tudja, hogy a párt egyedül vagy szövetségben indul majd a 2026-os választáson, de abban biztos, hogy „a választók megunták a tökölődést, és elmentek oda, ahol azt látták, hogy egy irányba lehet menni”. Mármint a Tisza Párthoz.

Komjáthi egyike azon kevés politikusnak, akik munkásháttérrel kerültek a politika élvonalába. Több mint 40 évig dolgozott géplakatosként a kazincbarcikai BorsodChemnél, illetve jogelődjénél. Az MSZP alelnökének 2018-ban választották meg, majd a 2022-es parlamenti választáson listás mandátumhoz jutott. Az MSZP társelnökének 2022 őszén választották meg.

Kiemelt videóink