Békés Márton: Hiába várják sokan, Balog Zoltán nem tette meg azt, amit Szájer József megtett a magyar jobboldalnak

POLITIKA
július 01., 19:17

Nem várt helyről kapott kritikát Balog Zoltán. A kegyelmi ügy egyik kulcsszereplőjének magatartását Békés Márton történész, a NER egyik főideológusa bírálta a HírFM Bezzeg című műsorában.

Békés a jobboldali világ bevállalós szereplője. Legutóbb például akkor írtunk róla, amikor azzal büszkélkedett, hogy könyvét Björn Höcke, a szélsőjobboldalisága miatt titkosszolgálati megfigyelés alatt álló német politikus is olvassa.

Békés Márton
photo_camera Békés Márton Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Békés ezúttal is kibeszélt a NER-es kánonból, amikor Balog helyzetét egy másik, botrányba keveredett fideszes példáját felhozva kommentálta. Bár Balog az EP-választás után elismerte, hogy személyesen kereste meg Novák Katalint K. Endre ügyében, református püspöki hivataláról a mai napig nem mondott le.

„Szájer Józsi visszavonult. Azt mondta, hogy nem akarja ezt a terhet a politikai közösségére rátestálni. Csak megkérdezem: Balog Zoltán megtette ezt a magyar jobboldalnak?” - tette fel a kérdést Békés.

Majd azonnal hozzá is fűzte, hogy nagyon sokan várják Balog lemondását. Példaként hozta a református egyházhoz tartozókat, akik szerinte nagyon várják Balog visszavonulását, függetlenül attól, hogy jobb- vagy baloldaliak.

Kiemelt videóink