Magyarország köztársasági elnöke: Mi, magyarok jók vagyunk sütésben, főzésben, mindig kifőzünk valamit Európa brüsszeli konyhájában is

gasztronómia
július 01., 18:53

„A magyar virtus mindig is sajátja volt a nemzetnek, ami leginkább úgy mondható: szuverenitás, és ez a virtus igen gyakran vált hasznára a magyarnak, mentette meg őt rossz sorsától” mondta a köztársasági elnök az Európai Unió Tanácsának féléves, július elsején kezdődő magyar elnöksége alkalmából a brüsszeli Liszt Intézetben. Sulyok Tamás szerint

„Brüsszelben a kompromisszum művészetét lehet megtanulni. Ahogyan a belgák nem, vagy sokszor alig értik meg egymást Belgiumban, ugyanígy vannak egymással az európaiak is.”

Az MTI beszámolója szerint beszélt arról is, hogy „magyarként bárhol tudunk élni, azaz mindenhol megtaláljuk a mieinket, és honfitársainkkal szoros köteléket, közösséget alkotunk. A magyar ember olyan, hogy bárhol a világban képes közösséget létrehozni honfitársaival.” Sulyok szerint a magyarok mindenhol ott vannak a világban. Talán nincs a földkerekségnek olyan rejtett zuga, ahol ne lehetne magyar szóra bukkanni. Mint ahogyan a magyar nép sokrétű tehetsége is világszerte híres.”

photo_camera Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Végezetül Sulyok Tamás megemlékezett a brüsszeli, 1958-as világkiállítás magyar szakácssikereire is!

„Mi, magyarok jók vagyunk sütésben, főzésben. Ha tetszik, mindig kifőzünk valamit Európa brüsszeli konyhájában is”

- mondta.