Jánosra rámosolygott a csodavárók istene, és busásan megjutalmazta

sport
július 04., 15:19

44 meccset játszottak le eddig az Európa-bajnokságon, már csak 7 van hátra, hogy közelebb kerüljünk a sportfogadás nagy kérdésének megfejtéséhez: a csak a papírformában utazó Mr. Tutizós Balfasz (Zoltán) vagy a meglepetéseken kaszálni akaró Csodaleső Balfasznak (János) jön be jobban az Eb?

A szabály ugye az, hogy 500-500 forintos téttel nézzük meg, mennyire jön be a rendes játékidő alatt az 1, X, 2 a legkisebb és a legnagyobb oddsokkal.

Ha csak a nyolcaddöntőket nézzük, akkor Jánosnak mindent visszaadott az élet. A csodavárás megéri, a beleölt munka, a fáradozás, a szurkolás busásan megtérül: nyolc meccs után János kereken 25 forinttal lett gazdagabb. Igen, átkozódhatna, hogy Bellingham miért nem kapufára ollózta a labdát a 95. percben vagy bosszankodhatna, hogy ha a szlovéneknek lett volna helyzetük a portugálok ellen, akkor azt igazán berúghatták volna 90 perc alatt. De nem, János a teljes nyereményét felhasználva a drágább kiflit vette le a polcról.

És ez simán több is lehetett volna, mert például a románok szövetségi kapitánya szerint a 20. percig jól működött a taktikájuk a hollandok ellen. Tényleg kár, hogy volt még 70 perc és három holland gól hátra, így elmaradt a román csoda.

Tutizós Balfasz számára igazi katasztrófákat hozott a meccsek fele. Mármint azon kívül, hogy a teljes szívével Angliáért kellett drukkolnia, ami tényleg senkinek nem javasolt. Tutizós nemcsak azt emlegetheti, hogy Anglia a világranglista 5. helyezettje (de Gareth Southgate az edzője), Szlovákia meg a 45. (de nem Gareth Southgate az edzője), hogy nem jött össze az országos 1-es? De mire kellett volna tenni, ha a világranglista 6. helyezettje (Portugália és Ronaldo) játszik az 57. helyezettel (Szlovénia - Ronaldo)? Azt sajnos nem tudja parancsba adni, hogy Ronaldo időnként engedje át másnak a szabadrúgást. Ki az a vak buki, aki ennek az olasz válogatottnak a győzelmére adott kisebb oddsot a svájciak ellen? Nem látta őket játszani ezen az Eb-n? Zoltán mindezek, nameg a felhájpolt osztrák csapat bukása miatt a nyolcaddöntőket mínusz 800 forinttal hozta le.

Ha a 44 eddigi meccset nézzük, akkor annak több mint a felénél (23 meccs) jött be Mr. Papírfomának a papírforma. Mindez azt jelenti, hogy az ígéretes indulás után fillérről fillérre, forintról forintra egyre nagyobb a vesztesége, a kicsi, kettesnél simán alacsonyabb oddsokból nem jön vissza az alaptétje sem. 1160 forint most a mínusz és Anglia sem esett ki.

Nemcsak a mostani, hanem kb. minden idők meglepetése lett volna, ha Grúzia megveri Spanyolországot. A 17-es szorzós győzelem szép álom maradt Jánosnak. Összesen 44-ből csak 7-szer csaphatott a levegőbe a legnagyobb meglepetésekre játszó, azokból nagy kasszálásra számító János. Igen, ha Bellingham megkíméli a világot a további szenvedéstől, akkor ez akár 8 is lehetett volna és helyre is rakta volna János megroggyant kasszáját a majdnem 10-es szlovák győzelmi odds. De Bellingham nem volt jó fej, így aztán János olyan vastag bukóban van (-5250), hogy Törökország végső győzelmében bízhat már csak. És persze boldog lesz, ha Svájc legyőzi Angliát.

Hol van már az a boldog időszak, amikor Mr. Tutizós és Mr. Csodaleső is pluszban volt?

link Forrás
Kiemelt videóink