Havi 1,2 milliót kapott a Megafontól László András, a Fidesz EP-képviselője

POLITIKA
július 30., 18:19

Minden EP-képviselőnek nyilatkoznia kell arról, hogy az elmúlt három évben milyen bevételei voltak. Ebből derült ki, hogy az egyik új EP-képviselő, László András havonta 1,2 millió forintot kapott a Megafon Inkubátorközponttól.

Azt nem jelezte, hogy az elmúlt három év során bármikor megszakadt volna ez az utalás.

László András nyilatkozata
photo_camera László András nyilatkozata Fotó: Európai Parlament/László András nyilatkozata

A Lakmusz tavaly szeptemberben derítette ki, hogy László András az első fideszes politikus, aki megafonos influenszernek állt, ráadásul a közösségi médiában több kép és videó is utalt arra, hogy

kifejezetten nemzetközi közönségnek szánták őt.

László 2022 novemberében tűnt fel a Megafon közelében, korábban az Orbán-kormányokban és a Fideszben töltött be különböző pozíciókat.

Az Európai Parlamentnek leadott nyilatkozata szerint a Fidesztől is kapott havi 1,2 milliót, az Országgyűlési Hivatalától 850 ezret, míg az újbudai önkormányzattól külső tanácsadóként 110 ezer forintot.

Utóbbi pozícióját megtartja az EP-képviselőség mellett is.

A Fidesz delegációvezetője, Deutsch Tamás számtalan pozíciójáért nem vesz fel fizetést, „csak” egyéni ügyvédként keres havi 1,5 millió forintot. A tevékenységét az új ciklusban is folytatja.

Dobrev Klára DK-s politikus az elmúlt három évben csak az EP-képviselőségért kapott fizetést, az Altus Zrt tulajdonosi, illetve az Új Köztártsaságért Alapítvány kuratóriumi elnöki pozíciója után nem volt jövedelme.

A Mi Hazánk EP-képviselője, Borvendég Zsuzsanna a Magyarságkutató Intézet Történeti Kutatóközpont tudományos munkatársaként keresett havi 900 ezer forintot az elmúlt három évben.

Az összes képviselő feltöltötte a nyilatkozatot, innen derült ki az is, hogy Magyar Péternek az elmúlt három évben milyen jövedelmei voltak.

Címlapi kép: Purger Tamás/MTI/MTVA

(via Telex)

Kiemelt videóink