Legyőzte a spanyolokat, negyeddöntős a női kézilabda-válogatott

sport
augusztus 01., 15:41
Füzi-Tóviz Petra és Vámos Petra ünnepel
photo_camera Füzi-Tóviz Petra és Vámos Petra ünnepel Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

Csütörtök délután 27-24-re legyőzte Spanyolországot és ezzel biztosan továbbjutott a B-csoportból a magyar női kézilabda-válogatott.

A magyarok, bár a meccs döntő részében vezettek, nem játszottak igazán jól, mindig visszaengedték a meccsbe a gyengébb játékerőt képviselő spanyolokat, akiknek pontjuk sem volt a meccs előtt.

A szünet előtt pár perccel öt góllal vezettünk, aztán félidőben két gólra szűkült az olló a csapatok között (14-12). A második félidőben hasonló volt a forgatókönyv, végig domináltak, és vezettek a Vámos Petra vezette magyarok, de nem tudták lerázni az ellenfelet.

Hiába lett ötpontos különbség megint, az utolsó 6-7 percre végül fej-fej mellett fordultak rá az együttesek. Ezúttal viszont jobban sikerült a hajrá, megint elhúztunk négy góllal, és ezt már meg is tartottuk a lefújásig.

A magyar csapat ezzel négyből két meccset megnyert (a brazilok és a spanyolok ellen), egy döntetlent játszott Angolával, és csak a házigazda franciáktól kapott ki a nyitómeccsen. Így már biztosan továbbjutottunk, csak az a kérdés, hanyadik helyen.

Erről a B csoport utolsó fordulójában a Hollandia elleni mérkőzés dönt majd szombaton. A hollandok most másodikok, de ha legyőzzük őket, előzhetünk.

Kiemelt videóink