Egy apa nyilvánosan megkötözte az iskolából kibukott fiát

külföld
szeptember 22., 12:42

Egy férfi Kína középső részén a nyílt utcán kötéllel kötözte meg tizenéves fiát, mert az kibukott az iskolából. Az országban uralkodó nevelési stílusról heves vitát kiváltó eset Hunan tartományban történt, ahová az apa csaknem 1000 kilométert utazott a kelet-kínai Csöcsiang tartományból, miután a fiú tanárai telefonon panaszt tettek ellene, írja a South China Morning Post.

link Forrás

Az apa egy bolt előtt talált meg a fiát, akinek azt mondta be fogja vinni egy rendőrőrsre, hogy „nevelést kapjon”. A fiú nem engedelmeskedett az apjának, aki ekkor kötözte meg őt. Az üzlet tulajdonosa azt mondta, hogy a 14-15 éves fiú alkohol- és szerencsejáték-függő, aki rendszeresen lógott az órákról, és a környéken lődörgött.

Később rendőrök érkeztek, hogy közvetítsenek a konfliktusban, és az egyik rendőr azt mondta, hogy beszélt az apával és a fiúval is, mielőtt megengedte nekik, hogy távozzanak. „Végül is ez a fiú még fiatal, és vissza kell mennie az iskolába” – mondta a rendőr.

Kína tankötelezettségi rendszere előírja, hogy a gyerekeknek 16 éves korukig kell iskolába járniuk.

Az esetről több millió kínai internetező mondta el a véleményét. Volt, aki „a jövőben ez a fiú hálás lesz, hogy az apja szó szerint megkötözte és visszakényszerítette az iskolába”, más viszont azt írta, hogy az embernek „csak a testét lehet megkötni, de a szívét nem”. A legtöbben az apa szerepével foglalkoztak; a hírekből az nem is derül ki, hogy az anya részt vesz a gyerek életében, nevelésében.

Kiemelt videóink