Csúszik a Gerendai-féle Kádár Étkezde újranyitása, jó esetben év végén indulnak

gasztronómia
szeptember 25., 09:18

Bár szeptemberre ígérték az újranyitást, engedélyek híján még el sem kezdődtek az átalakítási munkálatok a Klauzál téri legendás Kádár Étkezdében, derül ki a Világgazdaság friss cikkéből. Gerendai Károly fesztiválszervező-gasztrovállalkozó szerint onnantól, hogy kezükben a papírok, durván két hónap alatt tudnak elkészülni, ezért most arra lát esélyt, hogy esetleg még év vége előtt meg tudnak nyitni.

De a cikkből az is kiderül, hogy az étterem-tulajdonos igazából csak reménykedik abban, hogy az önkormányzat rövidesen kiadja a szükséges engedélyeket.

Az 1957-ben Kádár Béla által alapított kifőzde 2020 tavaszán zárt be, akkor úgy tűnt, hogy örökre, de idén nyár elején felröppent a hír, hogy a minőségi éttermekben utazó Gerendai megvette az ingatlant és a Kádár brandet, és lényegében változatlan formában tervezi újranyitni a helyet idén szeptemberben.

Gerendai a friss VG-cikkben megerősíti, hogy ha szűkített étlappal is, de a klasszikus Kádár-fogásokat fogják kínálni, név szerint említve a sóletet és a marhahúst meggy- és sóskamártással. A vendégtér ugyanaz marad, és Gerendai azt ígéri, hogy az árszínvonal is a régit fogja idézni.

Átalakításra azért van egyáltalán szükség, mert a hely eredeti konyhája a mai előírások szerint már nem lett volna elég nagy, ezért a nagyvállalkozónak meg kellett vásárolnia a szomszédos lakást, amit egybenyitnak az eredeti ingatlannal, és ahol konyhát és kiszolgálóegységeket alakítanak ki.

Kiemelt videóink