Sérülése miatt fiatalon visszavonult Raphael Varane, a világbajnok francia védő

sport
szeptember 25., 11:22

31 évesen bejelentette visszavonulását a kétezertízes évek világfutballjának egyik legjobb középhátvédje, a francia Raphael Varane, aki igazi klubsikereit a Real Madridban érte el.

Bár a kora miatt még jó pár év benne volt a karrierjében, akár a legmagasabb szinten is, a térde nem engedte tovább játszani. Így utolsó klubjában, az oalsz Comóban végül egyetlen bajnoki meccsen sem tudott pályára lépni.

Varane csodagyerekként indult: egy évvel azután, hogy 17 évesen debütált a francia Lens elsőosztályú csapatában, már le is igazolta a Real Madrid. Az első idényében 9 bajnokin játszott, a másodikon lőtte az első gólját, sarokkal bepörgetve:

link Forrás

Ezzel ő lett a legendás klub valaha volt legfiatalabb külföldi gólszerzője. A góllövés később nem vált a védjegyévé, védekezni annál jobban tudott. A Realban eltöltött tíz idény alatt 18 trófeát nyert, köztük 3 bajnoki címet és 4 BL-serleget. 2021-ban igazolt át az évek óta válságban lévő Manchester Unitedbe. Itt általában jól játszott, de már nem villogott annyira és sokat volt sérült. Erre a 2024-es idényre igazolt a Serie A-ba frissen feljutott Como csapatába, de a sérülése annyira nem jött rendbe, hogy bajnokin be sem tudott mutatkozni.

A francia válogatottal 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes lett.

Varane a ma divatos középhátvédek előfutára volt: magas védőként nemcsak fejjel volt jó, hanem kifejezetten ügyes volt lábbal is, emellett kifejezetten gyors, erős és volt szeme a passzokhoz, így hatékonyan tudta átjátszani a világdivattá vált magas letámadást.

Kiemelt videóink