Az emberfej ízű licsitől a legjobb kínai éttermekig Londonban

A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.

444.hu
podcast

Színházfesztivál légiriadók közt: lehet-e háborúmentes darabot rendezni úgy, hogy közben háború van az országban?

Ukrajna nem csak katonailag védekezik az orosz agresszió ellen, hanem kulturálisan is, ez pedig a színházban is kézzelfoghatóvá vált. Légiriadóval félbeszakított előadások, veteránszínház, a háború abszurd valósága adta hatalmas életkedv, és az orosz bojkottról való lemondás háttere – beszámolónk a GRA kijevi színházfesztiválról.

Takács Lili
KULTÚRA