Cikkeink a Körben

április 17., 04:01
Magyarpéterek Kalocsán: három exfideszes is polgármester lenne

A Fidesz-KDNP-s polgármesternek az újraválasztásért saját volt párttársaival is meg kell küzdenie, de az ellenzék is megosztott. Két éve a parlamenti választáson több szavazatot kapott itt a baloldal jelöltje, mint a Fideszé. A városnak húsz éven át egy polgármestere volt, azóta minden választást más nyer.

április 16., 16:31
Egy fal mögül kerültek elő a lakásfelújításnál az 1944-es iratok, amik megmutatják, milyen öldöklő küzdelem ment a zsidó lakások megszerzéséért

Feljelentések kikeresztelkedett szomszédok ellen, bemószerolások, lakáskiutalási kérelmek: a zsidóság kifosztását alulnézetből mutatják azok az elveszettnek hitt iratok, amiket egy Kossuth téri házban rejtettek el Budapest ostroma előtt. Az épület álfalai további dokumentumokat rejthetnek.

április 15., 08:44
2024 döntő év lehet az orosz-ukrán háborúban, de nem olyan szempontból, hogy Ukrajna összeomlik

Lőszerhiány, megkésett nyugati segítség, elöregedett állomány, terrorbombázások és több frontszakaszon intenzíven támadó oroszok: súlyos nehézségeik vannak az ukránoknak, akiket a partnereik közben azzal vádolnak, hogy nincs stratégiájuk. Az állóháborúból azonban az oroszok sem tudnak kilépni, nagy áttörés továbbra sem várható. Katonai elemzős interjú Jójárt Krisztiánnal, a John Lukács Intézet kutatójával.

április 13., 18:41
Földi pokol egy paradicsomi öbölben

Bevehetetlen dzsungel és a világ legnagyobb kokainkartellje tartja rettegésben az Egyesült Államokba tartó menekülteket a Kolumbiát és Panamát összekötő Darién-régióban A szexuális erőszak olyan mértéket öltött, amilyet ritkán látni háborús övezeteken kívül.